FacebookTwitterLinkedIn

Determinarea scopului mașinii

Felul în care mașina va fi folosită trebuie decis încă de la început. Dacă tu sau angajații tăi veți conduce mașina pe distanțe scurte, în oraș, o mașină compactă te va ajuta să economisești bani în ceea ce privește combustibilul și alte taxe. Însă dacă ai nevoie de un autoturism pentru drumuri lungi sau unul cu care te vei deplasa des în zone rurale sau pe drumuri forestiere, alege un SUV precum Suzuki Vitara. Performanțele de care dă dovadă un autoturism în off-road îl face potrivit pentru companiile care se ocupă de afaceri în zonele cu teren extravilan precum cele de construcții. Odată ce determini felul în care vei folosi mașina, poți alege mult mai ușor modelul, fie el nou sau second-hand.

Alegere între leasing sau cumpărare directă

Este important să iei decizia corectă atunci când vine vorba de banii pe care îi ai la dispoziție. Dacă nu ai la îndemână suma de care ai nevoie, leasingul te va ajuta să nu stai prea mult fără una sau mai multe mașini de companie. Majoritatea reprezentanțelor auto oferă și o gamă largă de servicii gratis, pe o perioadă de timp, iar avantajul cel mai mare îl reprezintă suma lunară fixă pe care o vei avea de plătit. Trebuie să iei legătura cu dealerii pentru a afla mai multe despre oferte și promoțiile în curs și ce implică achiziționarea unei mașini versus alternativa în leasing. 

Fiabilitatea

Fiecare marcă de mașină se bucură de un anumit grad de fiabilitate, dar atunci când alegi mașina de companie este necesar ca aceasta să facă față condițiilor în care va fi folosită. Drumurile lungi sau cele mai scurte, dar întreprinse zi de zi, vor pune anumite mașini la încercare și este posibil să observi semne de uzură înainte de timp. Consultă-te cu specialiști, mecanici sau pasionați de mașini înainte de a lua această decizie și optează doar pentru modele care trec cu brio testul timpului din toate punctele de vedere.

Costurile de asigurare

Costurile de asigurare sunt un criteriu important, mai ales dacă business-ul tău e la început de drum și încerci să economisești sume considerabile. O mașină cu capacitate cilindrică redusă, dar fiabilă, va fi potrivită dacă ai nevoie de aceasta în scop de vânzări și deplasări pe distanțe scurte. Dacă ai o companie mai mare, asigură-te că stabilești cu atenție un buget care să se încadreze în posibilități și să nu creezi cheltuieli prea mari. 

Economia și grija pentru mediu

Există și la noi în țară restaurante care folosesc mașini electrice sau hibride pentru serviciile de livrare. Dacă o mare parte din activitatea pentru care va fi nevoie de un autoturism se desfășoară în oraș, poți opta pentru varianta prietenoasă cu mediul. Mașinile electrice și hibrid le au pe toate, fiind atât economice, cât și nepoluante. De asemnea, mașina companiei trebuie să consume cât mai puțină benzină, deoarece acest aspect va aduce cu sine cheltuieli destul de mari, în special dacă ai o întreagă flotă.

Așadar, mașina de companie trebuie să-ți reprezinte business-ul și să îți ofere posibilitatea de a o folosi în siguranță, în orice situație. Nu uita că aceasta trebuie întreținută și verificată regulat, pentru a nu întâmpina probleme pe drum sau când te aștepți cel mai puțin.