Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Auto |
|

Maserati dezvăluie primul său supercar construit în ultimii 15 ani

Noul MC20 poate atinge o viteză maximă de 325 de km pe oră și poate ajunge de la 0 la 96 de km în mai puțin de trei secunde.  
 aboneaza-te
Maserati

Noul supercar produs de Maserati este realizat în mare parte din fibră de carbon ușoară și aluminiu. Prețul mașinii va porni de la aproximativ 210.000 de dolari.

Spre deosebire de ultimul supercar Maserati, MC12, care a costat aproape 800.000 de dolari și a încetat să mai fie produs în 2005, noul MC20 a fost dezvoltat în întregime de Maserati, incluzând neobișnuitul său motor V6 turbo cu 630 de cai putere.

Potrivit reprezentanților Maserati, motorul are o putere extrem de mare pentru dimensiunile sale, dar care poate funcționa și în activitățile de zi cu zi. Un sistem similar este utilizat în motoarele de curse de Formula 1.

Compania intenționează, de asemenea, să introducă o versiune complet electrică a MC20 în 2022. Davide Grasso, CEO-ul Maserati a declarat că, totodată, gigantul auto are în plan să ofere versiuni pe bază de benzină și electrice ale tuturor modelelor sale.

Pentru o lungă perioadă de timp, toate motoarele Maserati au fost construite de Ferrari, un brand care, până în 2015, a făcut parte din compania Fiat Chrysler, ca și Maserati.

Ferrari este acum o companie separată, dar holdingul Exor, controlat de descendenții fondatorului Fiat, deține încă participații mari atât în ​​Ferrari, cât și în Fiat Chrysler.

Ferrari încă construiește motoare pentru majoritatea mașinilor și SUV-urilor actuale ale Maserati. Totuși, odată cu introducerea modelelor noi și complet reproiectate, se așteaptă ca acestea să aibă motoare fabricate de Maserati, similare cu cele ale mașinii MC20, a spus un purtător de cuvânt al Maserati.

În 2018, un MC12 s-a vândut la o licitație pentru 2,5 milioane de dolari. MC20, deși este și mai rapid, va fi relativ accesibil în comparație cu mașina respectivă.

Maserati MC20 face parte dintr-un plan pe termen lung al Fiat Chrysler de a reconstrui reputația puternică a Maserati.

„A fost critic pentru strategia noastră să începem această nouă eră odată cu lansarea unei mașini sport”, a spus Grasso. „O mașină sport care ne va aduce înapoi de unde am început”, a continuat acesta, potrivit CNN.

Maserati a fost fondată în Bologna, Italia, în 1914 ca producător de aeronave și piese auto. Apoi, în scurt timp, s-a extins către mașinile de curse.

MC20 va intra în producție la sfârșitul acestui an, dar mașina nu va fi disponibilă în SUA decât în ​​toamna anului 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii