Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Masca devine obligatorie în judeţul Vâlcea

Masca devine obligatorie în judeţul Vâlcea, iar în oraşul Râmnicu Vâlcea se închid creşele. Spectacolele, concertele, evenimentele private şi religioase sunt interzise şi au fost introduse restricţii în funcţionarea restaurantelor şi cafenelelor.
 aboneaza-te
masca

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au stabilit că, datorită răspândirii rapide a virusului COVID-19, purtarea măştii va fi obligatorie în tot judeţul Vâlcea, începând de miercuri, 14 octombrie, scrie MediaFax.

De asemenea, membrii CJSU Vâlcea au hotărât că, în perioada 14 – 28 octombrie, în 31 de localităţi din judeţ, organizarea de activităţi, întruniri, vizite şi alte evenimente private în cadrul gospodăriilor populaţiei, cu participarea a mai mult de 25 de persoane în acelaşi timp, să fie interzisă. 

Activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor din aceste localităţi să fie permisă doar în intervalul orar 07.00 – 22.00 şi doar pentru 1/3 din capacitatea autorizată a acestora. În cazul restaurantelor şi cafenelelor cu terasă, programul de funcţionare în următoarele două săptămâni vă fi, de asemenea, permis doar în intervalul orar 07:00 – 22:00.

De asemenea, în aceste 31 de localităţi sunt suspendate: activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, activitatea cinematografelor, organizarea de spectacole, concerte şi evenimente culturale, precum şi organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, zile onomastice etc) şi rânduieli bisericeşti (pomeni şi parastase) atât în localurile publice situate în spaţii închise cât şi în cele din spaţii deschise.

Toate unităţile şcolare din localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori vor trece pe scenariul roşu. 

Lista localităților în care se impun măsurile: Milcoiu, Râmnicu Vâlcea, Stoeneşti, Titeşti, Drăgoeşti, Olanu, Şirineasa, Goleşti, Pietrari, Vlădeşti, Brezoi, Băile Olăneşti, Călimăneşti, Costeşti, Bujoreni, Păușești-măglași, Stoileşti, Sălătrucel, Ştefăneşti, Runcu, Nicolae Bălcescu, Budeşti, Păuşeşti Otăsău, Mihăeşti, Galicea, Ocnele Mari; Lădeşti, Mălâia, Ioneşti, Dăeşti şi Bărbăteşti.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii