Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Masca de protecție, obligatorie pe litoral

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-a reunit pentru a discuta impunerea purtării măștii de protecție în stațiunile de la mare.
masca de protectie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-a reunit pentru a discuta impunerea purtării măștii de protecție în stațiunile de la mare. Noile restricții care vor fi aprobate vor fi instituite începând cu 1 august, informează Digi24.

Oficialii din acest comitet iau în calcul varianta purtării măștii chiar și în spații deschise, în zonele aglomerate. George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța, a declarat că există 3 principale motive ale întrunirii comitetului.

Cel mai important dintre acestea este obligativitatea purtării măștii în spații deschise, în zonele în care cetățenilor le este imposibil să păstreze distanța fizică, precum târguri, piețe, curțile exterioare ale bisericilor, peroanele gărilor, stațiile de autobuz, etc. De asemenea, masca va deveni obligatorie pentru zonele de promenadă din stațiuni între orele 18:00 – 24:00.

La punctul 2, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța au discutat despre completarea spațiilor de internare a pacienților COVID, prin suplimentarea Planului Alb întocmit de DSP, cu 36 de locuri la spitalul din Mangalia. La punctul 3 pe ordinea de zi, s-a aprobat suplimentarea listelor cu spațiile de carantină din județul Constanța.

În prezent, în Constanța, numărul de noi cazuri raportate zilnic a scăzut față de ieri, ultimul raport arătând că 27 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii