FacebookTwitterLinkedIn

Laura Barbu, Director, Brand and Marketing Communication, Vodafone România

Forbes: Într-o lume dinamică și frământată de probleme complicate, care credeți că este rolul marketingului și rolul oamenilor de marketing în dezvoltarea civilizației?

Laura Barbu: Cea mai prețioasă resursă a noastră este viitorul. Într-un prezent dominat de conversații în jurul încălzirii globale și a schimbărilor climaterice, grijă față de planetă este rolul nostru, al tuturor. Ca om de marketing, construcția unui brand responsabil social este prima prioritate astăzi. 100% din energia folosită de Vodafone în România provine din surse regenerabile. Și acesta este doar un exemplu dintre acțiunile brandului nostru pentru a susține un viitor mai bun cu ajutorul tehnologiei.

Forbes: În România, care credeți că sunt urgențele și problemele în care marketingul poate contribui la rezolvarea acestora?

Laura Barbu: Educația, sănătatea, digitalizarea și un comportament responsabil față de planetă sunt priorități asupra cărora mi-aș dori să ne concentrăm ca oameni de marketing. Tehnologiile mobile de ultima generație, precum conexiunile IoT, au astăzi o contribuție majoră în educația la distanță sau în monitorizarea bolnavilor și în ajustarea tratamentelor în timp real. Soluțiile digitale personalizate sunt deja parte din abordările noastre de zi cu zi. Responsabilitatea cu care fiecare om de marketing implică brandul în sprijinul societății poate face diferența.

Forbes: Ce importanță acordați Influencer Marketing? Sunt influencerii pionii decisivi în atingerea obiectivelor de marketing și comunicare? Riscuri și puncte forte pentru campaniile cu influenceri.

Laura Barbu: Sunt mai mulți ani de când Influencers Marketing este o componentă importantă în campaniile noastre de comunicare. Construite corect și cu deschidere pentru inovația pe care o poate aduce fiecare influencer, campaniile pot avea rezultate spectaculoase. Fiecare avem un exemplu preferat.

Pentru mine, principalul punct forțe al campaniilor cu influencers este conținutul creativ, relevant și proaspăt de care brand-ul beneficiază printr-o integrare naturală de conținut. Unul dintre riscurile pentru care e bine să te pregătești este faptul că abordarea poate să nu funcționeze într-un context neprevăzut sau poate fi nevoie să ai o reacție în timp real.

Forbes: Cum apreciați anul 2020 în privința investițiilor totale în marketing? Estimați un an deosebit față de anii precedenți?

Laura Barbu: Cred ca investițiile totale în marketing vor continua să crească ușor în 2020. Abordări eficiente și inovatoare în marketigul 1:1 și în social media au potențialul să facă diferența anul acesta.