FacebookTwitterLinkedIn

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi-a asumat răspunderea faţă de erorile reţelei de socializare care au dus la scandalul „Cambridge Analytica”, marţi, în timpul audierii sale la comisiile de Comerţ şi Juridic ale Senatului american, conform News.ro.

„Facebook este o companie optimistă şi idealistă. În cea mai mare parte a existenţei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care îl poate genera conectarea oamenilor. În timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a rămâne conectaţi cu persoanele dragi”, a spus Zuckerberg în Congresul american.

El a adăugat că este evident că nu a făcut suficient pentru a preveni ca aceste instrumente să fie folosite şi pentru a face rău, că este greşeala sa şi îi pare rău.

„Acest lucru se aplică pentru fake news şi pentru ingerinţa în alegeri. Nu am privit o imagine mai largă a responsabilităţii noastre. Aceasta a fost o mare greşeală. A fost greşeala mea şi îmi pare rău. Eu am înfiinţat Facebook, eu îl conduc şi eu sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă pe această platformă”, a adăugat el.