Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Marius Ștefan, Cofondator Autonom: Considerăm că și noi, dar și companiile din România, suntem mai bine pregatiți, comparativ cu ultima criză din 2008-2009

Autonom, furnizor românesc de soluții de mobilitate, este mai bine pregatit din punct de vedere financiar, comparativ cu criza din 2008-2009, pentru a face față situației actuale provocate de răspândirea pandemiei de COVID-19, este de părere Marius Ștefan, cel care, alături de fratele său, Dan Ștefan, a fondat business-ul.
Marius Stefan

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în Autonom am luat decizii axate pe trei direcții: pentru protecția colegilor, a clienților și a furnizorilor, precum și pentru a ne continua business-ul. Pentru protecția clienților noștri măsurile luate au fost:

– După fiecare preluare, mașinile sunt dezinfectate, acordându-se o atenție deosebită tuturor mânerelor, volanului, bordului, schimbătorului de viteze și portbagajului.

– După dezinfectare, fiecare mașină rămâne obligatoriu timp de minim 24 de ore în parcare, pentru neutralizare, înainte de a fi predată unui alt client.

– Mașinile preluate de la clienți în regimul D2D, sunt dezinfectate înainte de preluarea de la client și încă o dată la sediul Autonom, înainte de predare. Ulterior, recomandăm ca mașinile să rămână neutilizate de către client timp de 24 h de la predare;

– Toate cheile mașinilor, precum și documentele auto, sunt dezinfectate și neutralizate înainte de a ajunge la următorul client.

– Colegii din agenții vor purta de fiecare dată mănuși chirurgicale noi în gestionarea mașinilor si vor păstra distanța socială necesară în interacțiunea cu clienții.

Printre măsurile cu impact în business putem menționa: suspendarea angajărilor pentru o perioadă nederminată, relocarea angajaților din punctele de lucru puternic afectate (aeroporturi) în agențiile din centrul orașelor sau alte divizii și măsuri pentru optimizarea costurilor, adaptate contextului actual (de exemplu, focusul pe traininguri online).

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Pentru siguranța colegilor noștri și pentru prevenirea răspândirii virusului, majoritatea colegilor care pot lucra de acasă, fac deja acest lucru, asigurând continuitatea normală a operațiunilor. În activitatea operațională, colegii noștri dispun de echipamente de protecție (mănuși, măști) și soluții pentru dezinfectare în toate punctele de lucru.

Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioadă de timp pentru a atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

În acest moment, Guvernul României este asaltat de sugestii și solicitări. În opinia noastră sunt două direcții care ar ajuta mult companiile: măsuri pentru protecția angajaților care nu mai au de muncă și a celor care lucrează part time; măsuri pentru sprijinirea instituțiilor financiare pentru a menține liniile de finanțare existente.

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

Ne-am făcut planuri în funcție de durata în care majoritatea dintre noi va trebui să stăm acasă. Scenariul optimist este 4-6 săptămâni. La cel pesimist sper să nu ajungem. Cred că acesta este momentul în care să aplicăm tot ceea ce am învățat în ultimii ani. Considerăm că și noi, dar și companiile din România, suntem mai bine pregatiți, comparativ cu ultima criză din 2008-2009.

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

În prezent, începând de luni, punem la dispoziție pentru închiriere gratuită (timp de 3 luni cu posibilitatea de prelungire), mașini din flota Autonom din toată țara, pentru acele ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor de a lupta împotriva coronavirusului si sprijinirea celor afectați. Ne pot scrie pe adresa de e-mail help@autonom.ro sau sa ne contacteze la numărul de telefon: 0747277610.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii