FacebookTwitterLinkedIn

„Când vine vorba despre români, cea mai mare provocare este să îi convingem de beneficiile transferului online, în detrimentul celui cash, care implică mai mult timp și, de multe ori, costuri mai mari. De aceea am inclus o latură educativă în comunicarea noastră. Iar rezultatele se văd deja – avem o creștere spectaculoasă pe acest segment”, a declarat Nedelcu.

Reprezentanții TransferGo susțin că românii au trimis de trei ori mai mulți bani, în primele zele luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului precedent, dar nu menționează valoarea acestor transferuri.

Compania are sedii în Londra și în Vilnius și a deschis, în octombrie, un birou în Berlin. Recenta deschidere de la Berlin s-a făcut pe fondul faptului că Germania este țara cu cei mai mulți imigranți din Europa – peste 12% din populație. Cei mai mulți dintre aceștia sunt turci (trei milioane) și polonezi (două milioane). Numărul românilor care muncesc în Germania este de 600.000.

Decizia de a alege Berlin ca următor oraș pentru deschiderea unui birou TransferGo vine într-o perioadă în care capitala câștigă atenția publicului ca alternativă de hub financiar în Uniunea Europeană. Companii internaționale, dar și mici întreprinzători care activează în prezent în Londra, văd în Berlin o opțiune, în contextul unui posibil impact negativ al Brexitului asupra afacerilor cu sediu în Londra. TransferGo continuă dezvoltarea activității din Regatul Unite și se extinde și în Germania”, au detaliat reprezentanții TransferGo.

Următorul pas al companiei este îndreptarea atenției către Spania și Italia, țări în care sunt plecați la muncă cei mai mulți români.

Parte din strategia de dezvoltare a TransferGo este numirea lui Renier Lemmens în funcția de Președinte al Consiliulu de Directori. Renier Lemmens are experiență în domeniul financiar, deținând, printre altele, funcția de CEO al PayPal sau COO în cadrul Barclays.

Ne bucură să îl avem pe Renier Lemmens alături de noi, suntem mai mult decât încrezători că viziunea și experiența sa vor fi elemente cheie în acțiunile noastre din viitor. Numirea sa și extinderea internațională sunt indicatorii că TransferGo este în continuă dezvoltare”, a mai spus Nedelcu.

TransferGo a avut peste 250.000 de consumatori, înregistrând un milion de transferuri internaționale, anual între 45 de țări. Reprezentanții companiei susțin că prin aceste transferuri clienții săi au reușit să economisească peste opt milioane de euro față de cât ar fi plătit prin transfer tradițional.