Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Summer Plans 2021 |
|

Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer TransferGo: “Avem în obiectiv și extinderea pe câteva piețe noi cum ar fi Ghana, Senegal sau Filipine”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
Marius Nedelcu

Vacanță pentru business

Având în vedere necesitatea constantă a clienților noștri de a trimite bani acasă, nu putem spune că există o perioadă a anului când afacerea noastră “intră în vacanță”. Desigur, volumul de transferuri variază în funcție de sezon, dar și de mulți alți factori. Putem spune că lunile de vară sunt în general mai relaxate în privința transferurilor, dar anul acesta nu este chiar unul tipic. Chiar dacă în mai toate economiile se încearcă o revenire la normalitate, există încă restricții de circulație în vigoare și astfel o mare parte dintre românii aflați peste granițe încă nu pot reveni în țară și atunci preferă să își sprijine familiile de la distanță. Lăsând activitatea de business la o parte, sper însă ca oamenii să poată călători și merge în vacanțe cât mai curând fără măști, fără teste, fără carantină și mai ales fără teamă și să revenim cu toții sau, dacă vreți, să redefinim cu toții o viață normală.

Certitudini și predictibilitate

Din perspectiva noastră, predictibilitatea nu a dispărut complet din cauza pandemiei. În activitatea noastră, ne-am putut baza în continuare pe aceleași formule care ne ajută să progonzăm sau să analizăm anumite aspecte ale pieței sau ale comportamentului utilizatorilor noștri. Diferența constă în faptul că acum acestea ne arată alte tendințe, iar provocarea pentru noi este să ne adaptăm la ele.

La TransferGo ne-am bazat mereu pe date pentru a identifica churn, activation rates, CPA și mulți alți indici după care ne ghidăm în activitatea noastră. Aceste date ne livrează în continuare informații importante, astfel încât noi să putem să ajustăm și optimizăm bugetele, să alegem canalele potrivite pentru a ne promova sau să aducem îmbunătățiri produsului nostru.

Astfel că nu putem spune că s-au ivit certitudini pentru noi în această perioadă, dar putem spune cu siguranță că s-au consolidat anumite aspecte care inițial se prefigurau ca niște tendințe posibil conjuncturale, cum ar fi faptul că transferul de bani online câștigă teren în fața celui cash. Digitalizarea se întâmplă oricum, este un dat, și nu este un trend de moment cauzat de pandemiei. Pandemia nu a făcut decât să accelereze procesul.

Îngrijorări

Unul dintre motivele noastre de îngrijorare permanentă a fost și încă mai este situația clienților noștri, deoarece o mare parte dintre ei lucrează în servicii și în mod cert au fost afectați. În același timp suntem însă optimiști, pentru că avem convingerea nevoii pe care economiile din vest o au față de acești oameni și avem certitudinea că le va fi foarte dificil nu numai să se redreseze, dar și să funcționeze la parametrii anteriori, în lipsa contribuției lor în momentul în care viața va reveni la normal.

Planuri de business

La TransferGo suntem concentrați mai mult ca niciodată pe îmbunătățirea produsului pentru a oferi clienților noștri cel mai rapid transfer posibil, dar și ieftin în același timp. Aceasta se va concretiza într-o schimbare a felului în care este aleasă metoda de plată în cadrul procesului de transfer.

De asemenea, avem în obiectiv și extinderea pe câteva piețe noi cum ar fi Ghana, Senegal sau Filipine.

Vacanță în țară sau străinătate

Am ales să-mi petrec vacanța în țară deocamdată. Asta înseamnă în UK, pentru că aici locuiesc de 5 ani. Vacanța a fost întotdeauna importantă pentru mine. Îmi place să planific, să descopăr locuri noi și sper ca de anul viitor să mă pot bucura din nou de libertatea de pleca oriunde și oricând.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii