FacebookTwitterLinkedIn

Marius Ciprian Toth, director general adjunct, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a declarat în cadrul Forbes Conference on Agriculture: „ Mesajul meu este despre comunicare, aici mă refer la deschiderea agenției către un real dialog cu toți factorii interesați, fie că este vorba despre potențiali beneficiari, fie că este vorba despre beneficiar, consultanți sau orice alți factori interesați, inclusiv autorități publice.”

VEZI CELE MAI IMPORTANTE DECLARAȚII DE LA CONFERINȚA FORBES AGRICULTURE

Programul 2007-2013 a avut realizări dar și neîmpliniri. Este bine cunoscut faptul că dacă vorbim despre fonduri europene alocate investițiilor, fondurile din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală au fost absolvite în proporție de 90%, mult mai bine decât celelalte fonduri structurale, a mai spus Marius Cristian Toth, director adjunct, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Acesta a mai adăugat: „Au fost și situații critice pe parcursul implementării programului. Am încercat și sper că am învățat din greșelile programului trecut. Una dintre cauzele principale ale acestor poticneli a fost vis-a-vis de birocrație și procedurile noastre care nu întotdeauna au fost clare. La nivelul agenției s-a realizat o analiză, iar pe baza acestei analize, conducerea Ministerului a inițiat un alt proces de consultare publică, având ca scop simplificarea acestor normative cu care noi lucrăm.”