FacebookTwitterLinkedIn

Marin Anton este în acest moment un membru important al Partidului Democrat-Liberal (PD-L), după ce, în legislatura 2000-2004, a fost deputat PNL. Nu este în linia întâi a formaţiunii politice portocalii, însă are cu siguranţă o poziţie privilegiată. A fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Când i s-a restructurat postul din ministerul condus la acea vreme de Radu Berceanu, i s-a oferit un altul similar, la Ministerul Mediului şi Pădurilor. Dar cu siguranţă nu salariul de aproximativ 1.000 de euro obţinut de la stat îl motivează pe politician să rămână angajat într-o instituţie publică.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, politicianul deţine în prezent peste 2 milioane de metri pătraţi de teren. Cele mai multe dintre pădurile şi terenurile extravilane deţinute sunt situate în Ilfov, Călăraşi, Giurgiu şi Buzău. Iar majoritatea au fost achiziţionate în ultimii şase ani. Marin Anton a continuat să achiziţioneze bunuri imobiliare şi în criză. Din 2008 şi până în 2010, acesta a mai cumpărat cinci terenuri, în Cozieni, judeţul Buzău, în Bucureşti, sectorul 2, şi Ariceştii Rahtivani, Prahova. La capitolul case şi vile, politicianul stă la fel de bine. Numai în Bucureşti, acesta are trei apartamente şi o casă, cărora li se adaugă alte trei, în Giurgiu (localitatea Grădinari) sau Buzău.

Portofoliul imobiliar de invidiat este completat de o colecţie de tablouri, ceasuri şi bijuterii în valoare de 250.000 de euro. În ciuda salariului mic obţinut de la stat, politicianul are lichidităţi importante. Numai în 2011, acesta a înfiinţat două depozite în lei, echivalentul a peste 160.000 de euro. Marin Anton deţine acţiuni la mai multe societăţi comerciale, precum Rafo SA sau SC Eforie.

Vezi care era averea lui Marin Anton în 2010