FacebookTwitterLinkedIn

Actrița Marilyn Monroe a fost una dintre cele mai cunoscute vedete ale secolului trecut, jucând în numeroase filme, dovedindu-se o apariție spectaculoasă. Moștenirea pe care a lăsat-o generațiilor care i-au urmat a inspirat brandul Montblanc în alegerea următoarei „muze” a colecției Montblanc Muses Edition. Alături de ea se află Prințesa de Monaco, Ingrid Bergman, Marlene Dietrich și Greta Garbo.

Designul instrumentelor de scris Marilyn Monroe se remarcă, în primul rând, prin culoare. Atât capacul, cât și corpul păstrează nuanța roșie a rujului feminin, în timp ce este evidențiat de restul componentelor placate cu aur, de culoarea șampaniei. Forma stiloului este inspirat de tocul de 10 cm, pe care vedeta a știut să îl poarte cu grație și al cărui capăt poartă emblema Montblanc (steluța în șase colțuri reprezentând cei șase ghețari acoperiți de zăpadă din Alpii Francezi).

Dorind să cuprindă într-un singur instrument de scris mare parte din istoria și stilul artistei, Montblanc nu a scăpat din vedere viața personală a acesteia. Marilyn Monroe a fost căsătorită cu marele Joe DiMaggio, jucător de baseball din Major League, căsnicia lor durând doar 274 de zile. Cu toate acestea, unul dintre cadourile pe care i le-a oferit soției sale a fost un șirag de perle Akoya, de proveniență japoneză, renumite pentru calitatea superioară și forma rotundă. Acest amănunt a fost surprins în clipsul de pe capacul stiloului, care se încheie cu o perlă și care amintește de scurta, dar celebra relație a celor doi.

Citește și Montblanc lansează un instrument de scris în onoarea scriitorului Antoine Saint-Exupéry

„Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei” cânta actrița în celebrul „Domnii preferă blondele”, film care i-a adus nenumărate aprecieri. Acest amănunt este cuprins în corpul stiloului, semnătura vedetei de cinema fiind gravată cu diamante. Penița este placată cu aur de 14 karate, accesorizată cu portretul vedetei, împreună cu inimioară, adăugând astfel o nuanță feminină întregului articol.

Ceea ce puțini știu despre ea este că aprecia și era pasionată de artă, în mod special de poezie și psihologie, fapt dovedit de colecția impresionantă de cărți pe care o avea. Și-a dorit să se perfecționeze și să însemne mai mult decât un star pin-up, de aceea s-a mutat la New York în 1954, înființând Marilyn Monroe Productions. Nu a trăit mult, dar ceea ce a reușit să realizeze într-un interval de timp scurt i-a adus recunoașterea pentru totdeauna.