Cautare
, Contributor

SportsMoney |
|

Marile companii renunță la Maria Sharapova

În ultimii 11 ani, Maria Sharapova a fost cea mai bine plătită sportivă din lume și a încasat câștiguri anuale de aproape 30 de milioane de dolari, după ce a reprezentat mai multe branduri, potrivit clasamentului Forbes.
1. Maria Sharapova

În ciuda faptului că sportiva a fost suspendată din activitate pe o perioadă nedeterminată, Craig Reedie, președintele Agenției Mondiale Antidoping a declarat pentru The Associated Press că orice sportiv care a picat testul antidoping pentru că a consumat meldonium ar fi suspendat, în mod normal, pentru un an.

În urma anunțului făcut de sportivă, referitor la faptul că a consumat Meldonium, substanță interzisă de la 1 ianuarie, câteva dintre brandurile pe care le reprezenta au hotărât să încheie contractele cu aceasta, sau să nu le reînnoiască. Printre acestea, și Nike.

Sportiva a semnat cu Nike, în 2010, un contract pe o durată de opt ani, în valoare de 70 milioane de dolari. Oficialii companiei au declarat pentru Bloomberg că sunt „supărați și șocați din cauza veștii primite”. Aceștia au mai declarat că „trebuie să suspendăm colaborarea cu Maria în perioada investigațiilor. Vom continua să urmărim evoluția lucrurilor”.

Un fost atlet englez, Kelly Sotherton, a declarat pe Twitter că „Nike a încetat colaborarea cu Sharapova pânăla detrerminare cauzei, dar continuă să- sprijine pe Gatlin” (n.red, Justin Gatlin, atlet american suspendat pentru dopaj în perioada 2006 – 2010).

VEZI CE LOC OCUPĂ MARIA SHARAPOVA ÎN TOPUL CELOR MAI BINE PLĂTITE SPORTIVE DIN LUME

Tag Heuer, care colaborează cu sportiva din 2004, a reacționat de asemenea la anunțul făcut de Sharapova în cadrul conferinței de presă care a avut loc luni.

„(Reprezentanții) Tag Heuer declară că nu vor reînnoi contractul cu Sharapova”, a scris pe Twitter Richard Conway, corespondent al BBC.

Maria Sharapova ocupă locul 7 mondial în clasamentul jucătorilor de tenis și are o avere estimată la 29,7 milioane de dolari. Aceasta va fi suspendată temporar, începând cu jumătatea lunii martie, până la determinarea cauzei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii