Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Marii operatori de telecom și ACeR solicită eliminarea taxelor dintr-un proiect de OUG

Marii operatori de telecom dar și ACeR au trimis pe 21 noiembrie o adresă către ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, prin care cer eliminarea măsurilor ce privesc domeniul telecomunicațiilor din proiectul Ordonanței de Urgență privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, informează Media Expres.
 aboneaza-te
Ministerul Finantelor Publice

“Modificările propuse introduc și majorează taxe la un nivel pe care îl apreciem excesiv și blocant pentru dezvoltarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice”, se arată în adresa semnată de Mihai Constantin, directorul executiv al Asociației Operatorilor Mobili din România (AOMR), în numele companiilor “Orange, Vodafone, Telekom – reunite în Asociația Operatorilor Mobili din România (AOMR) – dar și a companiilor RCS&RDS și UPC România precum și a celor peste 65 de firme reunite in cadrul Asociației pentru Comunicații Electronice din România (ACER)”.

În adresă se mai arată că măsurile contravin cadrului legislativ european și național, taxele ar trebui să acopere doar valoarea costurilor administrative suportate de către Autoritatea de reglementare, respectiv valoarea drepturilor de utilizare a resurselor care se alocă, dar dacă vor fi adoptate în această formă, propunerile s-ar transforma într-o povară pentru întreaga industrie de telecomunicații din România și pentru toți utilizatorii de internet fix și mobil, telefonie fixă și mobilă și servicii de televiziune, notează Media Expres.

“Noile măsuri ar urma să se aplice în mai puțin de 2 săptămâni, fără o consultare prealabilă și fără o analiză de impact la nivelul consumatorilor, operatorilor și al pieței, în ansamblu. În plus, acest proiect de ordonanță de urgență ignoră multitudinea de alte taxe și contribuții pe care industria le datorează bugetului de stat. Dacă vor fi aplicate în forma propusă, aceste modificări vor genera un impact negativ major asupra activității operatorilor de telecomunicații. Întrucât comunicațiile electronice reprezintă un domeniu de bază al economiei, cu o contribuție importantă la activitatea celorlalte industrii, considerăm că efectul real al masurilor luate va fi amplificat în cascadă, pe termen scurt, mediu și lung”.

“În contextul configurat de aceste propuneri, investițiile și dezvoltarea 5G sunt puse sub semnul întrebării”, se mai arată în adresa ale cărei ultime rânduri sunt dedicate solicitării de eliminare din cuprinsul proiectului de Ordonanță de Urgență a prevederilor referitoare la sectorul telecomunicațiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii