Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Marian Petre Miluț – 500 Miliardari Ediţia 2011

Marian Milut.jpg
Nume: Marian Petre Miluț Avere: 18-19 milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: Călărași Domeniu/Companie: Producție materiale de construcții  

Marian Petre Miluţ, acţionarul majoritar al Prefab, care controlează peste 80% din companie prin intermediul firmei Romerica International, spune că deciziile majore se iau pe timp de criză. Aşa ar putea fi interpretat şi anunţul omului de afaceri din Călăraşi – care în ciuda crizei crede în redresarea sectorului construcţiilor – privind o posibilă investiţie într-o fabrică nouă care ar urma să fie construită fie în Moldova, fie în Bulgaria, pieţe pe care compania este prezentă deja.

Pentru acest an, Miluţ şi-a planificat investiţii de circa 60 de milioane de lei, din care 40 de milioane de lei ar putea fi folosiţi pentru construirea unei fabrici (de BCA sau prefabricate) într-una din cele două ţări. De ce Moldova? Pentru că, după cum susţine investitorul din Călăraşi, ar putea fi o rampă de lansare pentru pieţe importante din jur şi în primul rând cea ucraineană. Alte pieţe importante luate în calcul pentru export sunt Serbia, Ungaria şi Polonia. Mai rămâne doar ca Miluţ să treacă de la simplul anunţ la fapte. De altfel, acesta şi-a anunţat de ceva vreme intenţia de a mări livrările la extern, mai ales în contextul scăderii pieţei interne, chiar şi în state din afara UE. Miluţ vrea să câştige clienţi externi atât în zona energetică, cât şi pe canalizarea pentru apă.

Nu în ultimul rând, omul de afaceri vrea să facă firma atractivă pentru fondurile de investiţii. Acesta este şi motivul pentru care a luat decizia să o listeze la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti. În primele luni din 2011, veniturile din BCA aveau cea mai mare pondere din total, respectiv 75%, în scădere cu 7% faţă de anul precedent.Tot în acest an, Miluţ mai vrea să realizeze o centrală de cogenerare a aburului şi energiei electrice cu o capacitate de 6 MW, o investiţie de 5 milioane de euro. Fondurile ar urma să fie asigurate din resurse proprii, dar şi dintr-o finanţare europeană.

Vezi care era averea lui Marian Petre Miluţ în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii