FacebookTwitterLinkedIn

Marian Petrache era la data faptelor, în anul 2008, secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative și președinte al organizației județene a PNL.

„În cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, în calitățile menționate mai sus, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor legale, a primit de la primarul unei comune din județul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei). De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a plătit organizației politice suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi”, se precizează în comunicatul DNA.

Conform aceleiași surse, foloasele necuvenite au fost obținute de Marian Petrache prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu îi ceară prefectului județului Ilfov emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar. Procurorii precizează că anterior, pentru a-și înmatricula un autoturism în București, primarul în cauză și-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului.

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat vineri, la ieșirea de la DNA, că procurorii îl acuză că l-ar fi șantajat pe fostul primar al comunei Jilava, Adrian Mladin.

Întrebat cu ce l-ar fi șantajat pe fostul primar, Petrache a explicat că se fac afirmații că l-ar fi șantajat ca să nu spună că și-a schimbat buletinul și ar fi primit o excursie în schimb.

„Mi-a plătit o excursie nu știu unde (…). A costat 2.100 de euro. (…) La Monte Carlo (…). Am fost acolo, dar în alte condiții adică (…). El mi-a cumpărat biletul prin ordin făcut de (…) deci, nu așa…”, a mai spus Petrache, conform MEDIAFAX.

El a afirmat că nu-și explică de ce fostul primar s-a gândit să facă un denunț după nouă ani.