Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Marian Mihart

Marian Mihart.jpg
Avere: 10 milioane de euro Vârstă: 55 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Comerţ  

Specialist în lux…aşa s-ar putea recomanda Marian Mihart, unul dintre proprietarii magazinelor de bijuterii Cellini. Gustul pentru frumos şi pregătirea din tinereţe l-au făcut pe Mihart să pună bazele reţelelor de magazine de bijuterii Cellini şi Swarovski, reţele care numărau la finalul lunii august 19 locaţii. Omul de afaceri a fost nevoit să-şi câştige existenţa încă de la 14 ani, când tatăl l-a anunţat că nu-l mai poate întreţine în liceul la care intrase (visa să se facă arhitect).

Primii ani de ucenicie, făcuţi la Monetăria Statului, unde era de fapt muncitor necalificat, nu i-au adus prea mari satisfacţii. După doi ani în care a învăţat meserie, s-a transferat la Cooperaţie. Odată intrat la Cooperaţie, viaţa lui Mihart s-a schimbat pentru că a început să câştige bani şi să capete mai multă îndemânare în realizarea de modele noi. Mihart a făcut ceva bani din bijuterii încă de când lucra la Cooperaţie.

În 1999 a pus bazele firmei Sodo Migliori România (compania care deţine magazinele Cellini şi Swarovski), alături de Alessandro Amato, italianul care a intrat într-o zi în magazin şi pe care Mihart l-a impresionat prin modul său de a trata clienţii. Pasiunea pentru lux i-a condus pe cei doi parteneri spre alte investiţii în domeniu. În 2005 au înfiinţat firma Chronotime, prin care aduc peste 20 de branduri de ceasuri premium, iar în 2008 au lansat în România marca de îmbrăcăminte Paul&Shark.

Potrivit declaraţiilor celor doi oameni de afaceri, încasările magazinului de pe Calea Victoriei au depăşit anul trecut suma prognozată la deschiderea sa (500.000 de euro), iar în ceea ce priveşte evoluţia vânzărilor din primele opt luni ale lui 2010, acestea devansează veniturile de anul trecut cu circa 25%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii