Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Marian Mihart – 500 Miliardari Ediția 2011

Marian Mihart.jpg
Nume: Marian Mihart Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Comerț 

În 2010, Marian Mihart a tras lozul cel mare. Gucci, unul dintre cele mai puternice branduri de lux din lume, cu încasări globale de aproape 2,8 miliarde de euro anul trecut, a intrat în România prin intermediul Sodo Migliori, compania fondată în 1996 de Mihart alături de italianul Alessandro Amato. De-a lungul ultimilor ani, mai mulți jucători autohtoni s-au luptat pentru a aduce valorosul brand în România. În favoarea companiei lui Mihart a pledat însă brandul Paul & Shark, adus în România de Sodo Migliori la sfârșitul lui 2008. Mișcare riscantă în respectivul moment, aceasta pare să fi fost însă mutarea care i-a deschis omului de afaceri ușa celor de la Gucci.

Primul magazin, inaugurat în luna martie a acestui an, la parterul hotelului Athenee Palace Hilton, din București a presupus o investiție totală de 2 milioane de euro, asumată de compania lui Mihart. Investiția va fi însă amortizată în scurt timp, cred cei doi parteneri, aceștia așteptându-se ca după lansare magazinul Gucci să fie ca un tren care va merge singur. Compania se aşteaptă la venituri de aproape 2 milioane de euro în primul an de funcţionare al magazinului şi de aproape 4 milioane de euro, peste doi ani.

Până atunci însă, motorul companiei rămâne Cellini, cea mai mare rețea locală de bijuterii de lux, ajunsă la 15 ani de la fondare la 20 de unități – 16 magazine Cellini și 4 magazine Swarovski.Magazinul Paul & Shark, deschis la sfârșitul anului 2008, în plin vârtej al crizei, cu o investiție inițială de peste 250.000 euro, a înregistrat rezultate peste așteptări. Dacă în 2009 cifra de afaceri depăşea ținta prognozată de 500.000 de euro, în 2010 vânzările au crescut cu 25%.

Mihart l-a cunoscut pe partenerul său de afaceri, Alessandro Amato, în 1992, atunci când italianul a intrat în magazinul în care el lucra. Şi asta deoarece, înainte să devină antreprenor, Mihart a lucrat vreme de 30 de ani ca bijutier. Și-a început ucenicia în domeniul bijuteriilor la 14 ani, ca muncitor necalificat la atelierul Monetăriei Statului, şi apoi a continuat să lucreze în domeniu până când a pus bazele, în 1996, alături de Amato, companiei Sodo Migliori România.

Vezi care era averea lui Marian Mihart în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii