Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Marian Băilă – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Marian Băilă Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 49 de ani Resedinta: Galați Domeniu/Companie: Agricultură, imobiliare, auto

Marian Băilă are afaceri în mai multe domenii, mergând de la agricultură, imobiliare, până la construcţii şi, mai nou, media. Intrarea pe piaţa media, odată cu achiziţia ziarului „Viaţa Liberă“ din Galaţi, de la Arbomedia, pentru 1,6 milioane de euro, a surprins multă lume. La fel a fost şi cu decizia lui Băilă de a se retrage din Partidul Liberal.

Presa locală spune că omul de afaceri pregăteşte şi alte surprize, cum ar fi achiziţia unui post TV local. Pe lângă „Viaţa Liberă“, Băilă s-a ales şi cu sediul ziarului, dar şi cu mai multe spaţii comerciale în locaţii foarte bune din Galaţi, tipografii şi o reţea de distribuţie locală de presă. Băilă va vira banii în trei tranşe, astfel încât anul viitor toţi banii să ajungă în conturile elveţienilor, iar el să rămână cu o participaţie de peste 90% din titluri. Banii pentru tranzacţie au provenit din resurse propii. Băilă are importante lichidităţi, numai dacă ţinem cont că a luat circa 10 milioane de euro din vânzarea unui teren către Kaufland. Se dovedeşte astfel că miliardarul are dreptate când consideră că afacerile imobiliare sunt cele mai sigure pe termen lung. Chiar dacă a mai vândut din ele, tot mai are câteva zeci de hectare de teren în Gorj, Sibiu, Galaţi şi Bucureşti. Şi la Târgu-Jiu are circa 2 hectare de teren chiar în centrul localităţii.

Pe lângă acestea, antreprenorul gălăţean mai deţine cel mai mare depozit de materiale de construcţii din Galaţi. Nici agricultura nu l-a lăsat indiferent, din moment ce administrează peste 2.000 de hectare de teren agricol, din care cea mai mare parte este concesionată de la stat. Băilă este un mare iubitor de cai, dar şi de porumbei. Aşa că nu mai miră pe nimeni faptul că vrea să investească – circa un milion de euro – într-o herghelie la Galaţi, care să concureze caii lipiţani de la Sâmbăta de Jos. Pe lângă acest proiect, omul de afaceri vorbeşte şi de construirea unui hipodrom între Galaţi şi Brăila.

Vezi care era averea lui Marian Băilă în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii