Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Marian Andreev

Avere: 15 milioane de euro Vârstă: 46 de ani Reşedinţă: Galaţi Domenii: Agricultură, producţia de ulei

Marian Andreev este unul dintre cei mai importanţi investitori locali din industria uleiului. Cu toate că afacerile Prutul s-au redus uşor anul trecut la 50,6 milioane de euro, fabrica din Galaţi continuă să se numere printre cei mai mari producători de ulei vegetal din ţară.

Andreev se concentrează pe această industrie, renunţând la intenţia de a investi în biodiesel. În urmă cu câţiva ani anunţase o investiţie de circa 25 milioane de euro într-o unitate de producţie, dar a renunţat la aceste planuri din cauza contextului defavorabil. Se pare însă că a fost o decizie bună. În prezent, Prutul produce și îmbuteliază, în fabrica proprie de la Galați, ulei de floarea-soarelui sau în diverse amestecuri și comercializează aceste produse, precum și ulei vrac, ulei de măsline (importat din Spania sub marca proprie Picasol) și subproduse – șrot (folosit la furajarea animalelor) și acizi grași (utilizați în industria cosmetică și a materialelor de construcţii). Compania are in portofoliu mărcile de ulei Picasol, Spornic şi Prutul. Prutul deţine mai multe silozuri şi baze de recepţie cereale în judeţul Galaţi şi Dolj.

Andreev a preluat în 2002 cea mai veche fabrică de ulei din România. În anul 1893, în actuala fabrică, pe atunci Fleming Oil&Chemical Company, se produceau primii litri de ulei obţinuţi prin presarea seminţelor de in cu ajutorul tehnologiei engleze. Producţia de ulei vegetal de consum a început în 1923, odată cu înfiinţarea fabricii de ulei Fleming. Pe vremea aceea se prelucrau seminţe de floarea-soarelui, rapiţă, in, cânepă şi chiar nuci de cocos.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii