Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Marian Andreev – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Marian Andreev Avere: 23-25 de milioane de euro Varsta: 47 de ani Resedinta: Galați Domeniu/Companie: Agricultură, producția de ulei  

Marian Andreev este unul dintre oamenii de afaceri ale căror businessuri au terminat cu criza mai repede decât restul economiei. Pentru compania pe care o deţine, Prutul SA, anul 2010 a adus o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 60%, până la nivelul de 81 de milioane de euro. Şi profitul s-a înscris pe acelaşi trend, înregistrând o creştere de 10%, până la aproximativ 14 milioane de euro.

Fabrica din Galaţi se menţine astfel printre cei mai mari producători de ulei vegetal din ţară. Andreev se concentrează pe extinderea capacităţilor de depozitare ale companiei, având în plan construirea unui rezervor de depozitare a uleiului brut, în intravilanul municipiului Galaţi. Proiectul se află în prezent în faza de obţinere a avizelor din partea autorităţilor de mediu.

Prutul produce, îmbuteliază şi comercializează în acest moment în fabrica proprie de la Galați ulei de floarea-soarelui sau în diverse amestecuri. Comercializează de asemenea şi ulei de măsline, importat din Spania (sub marca proprie – Picasol). Compania are in portofoliu mărcile de ulei Picasol, Spornic şi Prutul.

Marca Spornic este de departe cel mai important brand din portofoliul companiei, având – potrivit estimărilor făcute de unii jucători din domeniu – o cotă de piaţă de circa 6%. Prutul deţine mai multe silozuri şi baze de recepţie cereale în judeţele Galaţi şi Dolj. Andreev a preluat în 2002 cea mai veche fabrică de ulei din România. În anul 1893, în actuala fabrică, pe atunci „Fleming Oil & Chemical Company“, se produceau primele cantităţi de ulei, obţinut prin presarea seminţelor de in, cu ajutorul tehnologiei engleze. Producţia de ulei vegetal de consum a început în 1923, odată cu înfiinţarea fabricii de ulei „Fleming“. Pe vremea aceea se prelucrau seminţe de floarea-soarelui, rapiţă, in, cânepă şi chiar nuci de cocos.

Vezi care era averea lui Marian Andreev în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii