FacebookTwitterLinkedIn

Maria Rangelova s-a alăturat companiei CertAsig în anul 2014, în calitate de director al Sucursalei CertAsig din Sofia, după ce a fost angajată la QBE Europe în calitate de Property & Engineering Portfolio Manager pentru Europa Centrală și de Est.

Maria a dezvoltat afacerile CertAsig din Bulgaria la o valoare de 9,8 milioane de lei (aproximativ 2,1 milioane de euro), reprezentând 15% din volumul total al primelor brute subscrise. Maria deține în prezent poziția de director general adjunct. Ea își va împărți activitatea între București și Sofia și va avea ca obiectiv principal îmbunătățirea activității de subscriere a companiei”, a declarat Ivan Vohlmuth, președintele Consiliului de Administrație al CertAsig și partener fondator al Royalton Partners.

Noua funcție a Mariei  Rangelova este supusă aprobării Autorității de Supraveghere Financiară, continuând să acționeze sub autoritatea lui James Grindley.

James Grindley a condus în mod profesionist societatea în calitate de director general, începând din anul 2010, ceea ce a dus la o creștere a volumului primelor brute subscrise de la aproximativ 23 de milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro) în 2010 la 65 de milioane de lei (aproximativ 14 milioane de euro), în 2017. În această perioadă James a atins obiective semnificative, inclusiv construirea în jurul său a unei echipe de primă clasă de experți specializați în asigurări, diversificând portofoliul de subscriere de la unul predominant CASCO în 2010, la un portofoliu echilibrat non-motor, specializat pe asigurări de răspunderi, garanții contractuale, CAR, cargo și marine hull (asigurări nave), în anul 2018. Mai mult, James a coordonat deschiderea unor birouri internaționale în Istanbul, Sofia și Praga. James se va concentra acum mai mult pe creșterea afacerilor companiei la nivel internațional și pe consolidarea relațiilor cu brokerii, care vor rămâne o parte integrantă a modelului de afaceri al CertAsig”, a detaliat Ivan Vohlmuth.

Acționarii CertAsig au contribuit recent cu o investiție suplimentară de 14 milioane de lei pentru a întări indicatorii financiari conform Solvency II.  Strategia CertAsig este de a continua să opereze ca o companie de asigurări specializată cu operațiuni în Europa Centrală și de Est și care își distribuie produsele prin intermediul brokerilor.

CertAsig este o companie de asigurări românească non-viață, al cărei acționar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii  cu sediul în Guernsay și activ în România, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Turcia, Slovenia, Croația și Lituania.

Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II includ Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Fondul European de Investiții (FEI). Fondul este administrat de Royalton Partners, un Alternative Investment Fund Manager, care administrează peste un miliard de euro.

Ivan Vohlmuth care este Președintele Consiliului de Administrație al CertAsig este unul dintre cei trei parteneri fondatori.