Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Maria Grapini

Maria Grapini.jpg
Avere: 14-15 milioane de euro Vârstă: 56 de ani Reşedinţă: Timiş Domenii: Confecţii, imobiliare

În ultimul an, Maria Grapini, proprietarul Pasmatex, a continuat intervenţiile televizate, experienţa sa în domeniul afacerilor şi funcţia pe care o deţine în cadrul Federaţiei Patronale a Industriei Uşoare (FEPAIUS) fiind argumente puternice pentru prezenţa ei în cadrul talk-show-urilor economice. Criza care a lovit puternic în domeniul confecţiilor nu a ocolit nici firmele din portofoliul său.

„Anul 2009 a fost un an greu din punct de vedere al afacerilor. Incertitudinea şi lipsa de predictibilitate a dominat, acest lucru ducând la îngheţarea unor proiecte de investiţii“, spune femeia de afaceri. Problemele cu care s-a confruntat în planul afacerilor au avut o influenţă negativă şi în planul personal, după cum recunoaşte chiar ea. „Realizările personale sunt legate de afaceri şi, deoarece nu se pot separa, nu poţi avea nici linişte, nici timp liber şi nici starea bună dacă trăieşti în incertitudine în ceea ce priveşte activitatea profesională“, adaugă Grapini.

Scăderea consumului a avut ca efect sistarea producţiei de îmbrăcăminte sub brandul propriu, însă Grapini speră în posibilitatea de a relua acest segment al businessului odată cu revenirea pieţei de fashion. „Este perioada cea mai grea pentru firmele cu branduri proprii care lucrează pentru piaţa internă deoarece scăderea puterii de cumpărare concomitent cu vânzarea ilegală a unor mărfuri contrafăcute şi preţ nereal le afectează direct“, adaugă Grapini.

Cu toate acestea, Maria Grapini exclude posibilitatea de a vinde afacerea pe care a construit-o în peste 20 de ani de muncă. „Nu este bine să vând afacerea când este recesiune. Eu sper să rezistăm, şi dacă voi lua o decizie de vânzare, asta poate fi peste doi-trei ani“, conclu-zionează Grapini.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii