FacebookTwitterLinkedIn

Schimbarea va avea loc începând cu 4 ianuarie 2021, până in acel moment Maria Grachnova intrând într-o perioadă de tranziție și pregătire pentru noua poziție, cu ajutorul lui Răzvan.

„Îi doresc lui Răzvan tot ceea ce este mai bun în atingerea noilor planuri. În calitatea ei de CEO al companiei în Bulgaria, Maria a fost mereu apropiată de clienții ei și de echipă. Este unul dintre cei mai buni lideri din țara ei. Sunt convins că experiența acumulată și traseul ei profesional de până acum vor deschide un nou capitol în dezvoltarea pieței din România. În vremurile actuale acest tip puternic de leadership dezvoltat pentru oamenii noștri din companie și de parteneriat cu consumatorii si partenerii de business, este crucial. Îi urez succes în noul rol!”– a spus Sławomir Stępniewski, CEO dentsu Poland & CEE.

Maria Grachnova, CEO al dentsu Balkans: „Sunt onorată și entuziasmată pentru că am fost aleasă să conduc operațiunile dentsu din România. Ca și companie, avem o cultură importantă, unele dintre cele mai extinse capabilități si o strategie învingătoare care ne vor permite să creștem și să devenim din ce în ce mai puternici. Să duc și mai departe succesul dentsu Romania este o provocare pe care o accept cu încredere, hotărâre și ambiție puternică atât pentru echipa pe care o voi conduce, cât și pentru clienți, pe care îmi propun să îi ajut să își îndeplinească și cele mai ambițioase planuri. Sunt foarte pasionată și determinată să îi plasez pe clienții companiei în centrul tuturor activităților pe care le vom realiza.”

Dentsu Romania este prezentă pe piață din 2001 odată cu lansarea Carat Romania.

În prezent, dentsu Romania (sub care acționează brandurile Carat, Isobar, iProspect, Posterscope, Amplifi, The Story Lab) oferă servicii de Communication Planning, Media Planning & Buying, Digital Transformation, Performance Services, Digital Creative Services pentru mai mult de 110 clienți (incluzând Mondelez, Mastercard, Philips, Jysk).

În mai 2020 dentsu România a devenit parte din clusterul pe CEE al dentsu CEE (care include piețele din România, Bulgaria, Croația & Adriatica, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia si Polonia).

Maria Grachnova și-a construit până în prezent o carieră de succes în dentsu, alăturându-se business-ului în funcția de Managing Director în 2012 odată cu lansarea Carat Bulgaria.

În 2015, a fost promovată în rolul de CEO al dentsu Bulgaria, după succesul unor lansări precum Vizeum (2013) și iProspect (2014). Începând cu 2017, Maria Grachnova este CEO al dentsu Balkans, devenind responsabilă cu dezvoltarea și implementarea strategiei de business a rețelei pentru zece țări din Balcani- Bulgaria, România, Croația, Slovenia, Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania, Bosnia și Herțegovina și Kosovo. Maria Grachnova a fost desemnată printre cei 10 cei mai buni “Manageri ai Anului” în Bulgaria în 2019, devenind astfel singurul reprezentant al industriei de marketing din shortlistul de 45 de nominalizați și una dintre puținele femei din listă.

Răzvan Varabiescu s-a alăturat dentsu în funcția de Managing Director Carat în 2008 după o experiență de 13 ani în media, dintre care 3 petrecuți pe poziția de manager a uneia dintre agențiile media de top 3 de pe piață. Răzvan a fost ales CEO al dentsu România în 2015. Sub leadershipul lui Răzvan Varabiescu, dentsu România și-a mărit echipa de la 35 la 85 de angajați, și-a dublat volumul de business și diversificat ariile de expertiză pe piața de publicitate din România.