Cautare
, Contributor

Reinventarea României |
|

Maria Desmirean, Co-founder & Board Member Biodeck: “Pentru noi a fost un an foarte bun și vom închide în creștere față de anul trecut”

Care sunt efectele pandemiei asupra industriei de ambalaje biodegradabile și compostabile? Cum a influențat creșterea consumului, acest aspect comercial?  
maria_desmirean.jpg

Pe măsură ce consumul a crescut, ambalaje produselor comercializate dobândesc o importanță din ce în ce mai mare. Care este opinia Mariei Desmirean, Co-founder & Board Member Biodeck? 

Deși avea o lista importantă de obiective, de digitalizare și implementare a unui nou sistem, Biodeck a reușit să își adapteze strategia în funcție de noul context pandemic. 

Ne-am dat seama că o valoare și o abilitate extrem de importantă pe care trebuie să o avem în companie este agilitatea și capacitatea de adaptare, testate la maxim în ultima perioadă“, explică invitata emisiunii Forbes Reinventarea României. Compania fondată în 2017 a trecut prin diverse procese de organizare în ultimele luni marcate de pandemiei: să-și realoce activitatea angajatilor, să contureze condițiile propice pentru desfășurarea serviciilor, să formeze noi proceduri. “Provocarea mare a venit în partea de producție, deoarece acolo nu am putut sista producția și a fost nevoie să implementăm niște măsuri suplimentare de siguranță și de preventie la locul de muncă“, adaugă Maria Desmirean. O altă problemă cu care BioDeck s-a confruntat în perioada de izolare a fost gestionarea materialelor și a rezervelor: “Am comandat echipament, care vine din Italia. Venind din Italia, au intervenit întârzieri, în timpul lockdownului. În activitatea curentă, materia primă o luăm din Europa, granulele din amidon de porumb  și polimer nu se produc în România, am avut probleme serioase în aprovizionarea cu această materie prima.

Cu toate acestea, compania și-a revenit rapid și nu resimte acum, la 9 luni de la izbucnirea pandemiei, efecte asupra activității: “Overall, pentru noi a fost un an foarte bun și vom închide în creștere față de anul trecut.” 

Privind spre viitor, Biodeck își propune să crească capacitatea prin investiții mari în echipamente pentru producția de ambalaje biobased, biodegradabile și compostabile și să dezvolte o hală de producție: “Avem în derulare un proiect de 2,5 milioane de euro, din care un milion este un grant pe fonduri norvegiene“, explică Maria Desmirean. Complementar, compania urmărește instalarea de panouri solare, pentru a face o tranziție în următorii trei ani la energia regenerabilă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii