Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

Marele diamant roz descoperit în Rusia

Filiala companiei rusești Alrosa, Almazy Anabara a descoperit cel mai mare diamant roz din istoria companiei, având o greutate de 27,85 carate și prezentând o calitate superioară, pură și fără incluziuni.
giantpink

Diamantul a fost descoperit de către Almazy Anabara, o filială a companiei Alrosa, răspunzătoare de mineritul diamantelor, din nordul Rusiei. Dimensiunile pietrei prețioase sunt de 22,47 mm pe 15,69 și 10,9 mm, având potențial de a deveni, dacă va fi tăiat, cel mai mare diamant finisat din istoria giuvaierelor.

Alrosa declară că acesta reprezintă cel mai mare diamant roz pe care l-au descoperit, întrecându-l pe cel din anul 2012, de 3,86 de carate. În ultimii opt ani au găsit doar 3 diamante roz cu o greutate de 2 carate, pietrele colorate de peste 10 carate fiind renumite, în general, pentru raritatea lor.

Compania rusească se ocupă cu extracția diamantelor brute, investind în ultima perioadă în divizia de finisare a pietrelor prețioase, ocupând locurile de top din acest domeniu și contribuind cu un sfert la producția de diamante ale lumii.

În acest caz, vocile companiei nu au un răspuns concret în ceea ce privește soarta diamantului, continuând să decidă dacă îl vor vinde sau dacă va fi tăiat și finisat în interiorul Alrosa. „Dacă decizia va înseamna tăierea diamantului, atunci va deveni cel mai scump diamant din întreaga istorie a companiei Alrosa”, declară Evgeny Agureev, director de vânzări Alrosa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii