Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Marea campioană Iolanda Balaş Soeter a murit la 79 de ani

Iolanda Balaş Soeter, de două ori campioană olimpică la atletism, s-a stins din viaţă, la vârsta de 79 de ani, în urma unei grele suferințe.
 aboneaza-te
iolanda balas

Iolanda Balaş Soeter, deținătoare a recordurilor mondiale și olimpice la săritura în înălțime, a fost preşedinta Federaţiei Române de Atletism între 1988 şi 2005. De numele ei este legată construirea actualului sediu al Federației Române de Atletism.

A stabilit în cariera sa numai puțin de 14 recorduri mondiale la săritura în înălțime. La 15 ani, în 1951, a devenit recordmenă națională cu o săritură de 1,51 metri, fiind cea mai tânără maestră a sportului din România.

La Jocurile Olimpice de la Roma (1960), a câștigat medalia de aur cu o săritură de 1,85 metri, stabilind un nou record mondial. A trimfat și la următoarele Jocuri Olimpice, desfășurate la Tokyo (1964).

În 1967, a fost nevoită să se retragă din viața sportivă din cauza unei accidentări la tendon. Avea deja asigurat un loc în „Guinness Book of Records”, ca urmare a celor 140 de victorii consecutive și a celor 14 recorduri mondiale pe care le deținea. Ultimul său record mondial, de 1,91 metri, a rezistat mai bine de un deceniu.

Într-un interviu pentru revista „Forbes România” din anul 2012, Iolanda Balaş Soeter a spus: „Sportul are puterea asta, de a te face să nu te limitezi la succesele tale anterioare. Te învață, în primul rând, în competiție cu tine însuți. Și, dacă gândești așa, restul sunt amănunte”.

Iolanda Balaş Soeter: „E atât de trist că astăzi copiii nu mai sunt încurajați să facă sport și pierd atât de multă vreme în fața calculatorului”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii