FacebookTwitterLinkedIn

Decizia face parte dintr-un plan mai amplu pentru așa-numita „revoluție industrială ecologică”, menită să genereze până la 250.000 de locuri de muncă și să combată schimbările climatice.

Anterior, autoritățile britanice au declarat că vânzarea de autoutilitare și mașini noi pe benzină și motorină se va încheia în 2040. În februarie, au anunțat ambiția de a realiza acest demers în 2035, potrivit CNBC.

Noua țintă pentru 2030 vine ca urmare a ceea ce guvernul a descris a fi o „consultare extinsă cu producătorii și vânzătorii de mașini”. Cu toate acestea, guvernul va continua „să permită vânzarea de autoturisme și autoutilitare hibride care pot parcurge o distanță semnificativă, fără carbon care iese din țeavă de evacuare, până în 2035”.

În ceea ce privește finanțarea, 1,3 miliarde de lire sterline vor fi investite pentru îmbunătățirea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice (EV), în timp ce 582 de milioane de lire sterline vor fi alocate pentru reducerea costului vehiculelor electrice.

În plus, aproape 500 de milioane de lire sterline vor fi cheltuite în următorii patru ani pentru „dezvoltarea și producția în masă a bateriilor pentru vehicule electrice”.