Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Marea Britanie va împrumuta aproape 400 de miliarde de lire sterline, pentru a acoperi impactul pandemiei de coronavirus

Marea Britanie va împrumuta în acest an o sumă record de aproape 400 de miliarde de lire sterline, pentru a acoperi impactul uriaş al pandemiei de coronavitus, a declarat miercuri ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, care ia primele măsuri pentru a compensa cel mai mare deficit bugetar al ţării pe timp de pace, informează News.ro, conform Reuters.
Marea Britanie

A şasea mare economie a lumii se va contracta cu 11,3% în 2020, cel mai mult de la „Marele Îngheţ” din 1709.

În 2021, economia va recupera mai puţin de jumătate din această pierdere, a afirmat Rishi Sunak, ministrul Finanțelor, la prezentarea planului de cheltuieli pentru anul 2021.

„Urgenţa de sănătate nu s-a încheiat. Iar urgenţa economică abia a început”, a spus Sunak, promiţând mai mulţi bani pentru sănătate, infrastructură, apărare şi combaterea şomajului.

Autoritatea de supraveghere a bugetului estimează că împrumuturile vor fi de 394 de miliarde de lire în anul fiscal  2020/2021, care a început în aprilie, uşor mai ridicate faţă de nivelul anticipat în august.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii