Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Marea Britanie: Un nou sistem de imigrație

Marea Britanie a prezentat luni un nou sistem de imigrație ce va intra în vigoare începând cu 2021. Sistemul se bazează pe puncte, a informat ministrul de Interne Priti Patel.
Brexit Marea Britanie Anglia shutterstock_1176271219

Marea Britanie a prezentat luni un nou sistem de imigrație ce va intra în vigoare începând cu 2021. Sistemul se bazează pe puncte, a informat ministrul de Interne Priti Patel. În timpul pandemiei, criteriile de imigrație nu s-au mai aplicat și pentru angajații din domeniul sănătății. Aceștia vor primi permis de ședere în regim de urgență, relatează The Guardian citat de Digi24. 

După ce se va încheia perioada de tranziție post-BrexitPriti Patel a declarat că angajatorii vor fi încurajați să folosească forța de muncă din Marea Britanie. Sistemul de imigrație intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021 când se va încheia libertatea de circulație cu UE. 

Angajaţii din Uniunea Europeană vor fi evaluaţi după aceleaşi criterii ca şi cei din afara UE. Numărul celor care pot intra în Regatul Unit pentru a lucra nu va fi limitat. Cei care doresc să se stabilească în Marea Britanie vor fi nevoiți să obțină 70 de puncte, potrivit planului de imigrare. 

Cele 70 de puncte vor fi acordate pentru îndeplinirea anumitor criterii, precum o ofertă de muncă, deținerea unei diplome relevante pentru domeniul în care solicitantul va lucra, cunoașterea limbii engleze sau un salariu de peste 25.600 lire sterline pe an, în domeniul de muncă al solicitantului. 

De asemenea, persoanele care au oferte de muncă în domenii cu cerere mare de angajați, precum asistența medicală și inginerie civilă ar putea câștiga puncte suplimentare. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii