Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Marea Britanie și Japonia: Primul acord post-Brexit

Marea Britanie a încheiat vineri primul său acord comercial post-Brexit cu Japonia, declarând că acest acord este un „moment istoric”. De asemenea, Marea Britanie se luptă să încheie un acord cu cei mai apropiați parteneri comerciali din Uniunea Europeană.  
Boris Johnson

Marea Britanie a declarat că înțelegerea, care fusese convenită în principiu, se bazează pe faptul că 99% din exporturile sale către Japonia vor fi libere de tarife, informează Reuters.

Dispozițiile digitale și cele cu privire la date  le-au depășit cu mult pe cele din acordul comercial al UE cu Japonia, ajutând firmele britanice de tehnologie fintech care își desfășoară activitatea în țara asiatică.

Firmele de servicii financiare, producătorii de alimente, producătorii de haine ar beneficia de acordul care a reprezentat un „pas important” către aderarea Marii Britanii la Acordul cuprinzător și progresiv pentru parteneriatul trans-Pacific (CPTPP) în Regiunea Asia-Pacific.

De asemenea, investitori majori japonezi din Marea Britanie, precum Nissan și Hitachi, ar beneficia de tarife reduse la piesele provenite din Japonia și de proceduri de reglementare simplificate, se arată în declarația departamentului comercial britanic.

Primul ministru Boris Johnson a declarat că Brexit-ul oferă Marii Britanii libertatea de a încheia acorduri comerciale cu alte țări din întreaga lume. Cu toate acestea, criticii spun că este puțin probabil ca astfel de acorduri să înlocuiască exporturile pierdute către UE dacă nu se poate încheia un acord cu Bruxelles.

UE a ceut Marii Britanii să renunțe la un plan de încălcare a tratatului Brexit, dar guvernul lui Johnson a refuzat. Japonia a vrut să ajungă la un consens cu privire la comerț săptămâna aceasta, înainte de o schimbare de guvern la Tokyo, care ar putea determina negocierile să derive.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii