Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Marea Britanie: S-a accelerat pierderea locurilor de muncă în august

Pierderile de locuri de muncă s-au accelerat în luna august la companiile britanice în ciudat creșterii cererii de forță de muncă, arată un sondaj publicat joi.
 aboneaza-te
somaj

Pierderile de locuri de muncă s-au accelerat în luna august la companiile britanice în ciudat creșterii cererii de forță de muncă, arată un sondaj publicat joi, conform Reuters.

Indicele IHS Markit / CIPS Composite Purchasing Managers ’Index (PMI), un indicator lunar al activității în companiile de servicii și producție, a crescut la cel mai înalt nivel din ultimii șase ani, atingând 59,1, de la 57,0 înregistrat în iulie.

Unii economiști privesc cu scepticism indicele PMI deoarece reflectă o creștere inevitabilă a companiilor care raportează rezultatele lor pe măsură ce economia se redeschide, dar nu și o recuperare a producției, care ar putea dura câțiva ani.

Sondajul arată, pentru prima dată în ultimele trei luni, că indicele de ocupare a forței de muncă a scăzut. Acest lucru a fost demonstrat prin rapoartele întocmite la scară largă privind disponibilizările făcute de principalii angajatori din Marea Britanie care se confruntă cu criza economică stârnită de pandemia de coronavirus.

Chris Williamson, economist-șef de afaceri la IHS Markit, a declarat că abilitatea companiilor de a face față crezei economice după retragerea sprijinului primit de la stat este acum o adevărată provocare. Programul guvernamental de păstrare a locurilor de muncă a susținut în total aproape 10 milioane de joburi, de la lansarea sa în aprilie până în prezent.

„În mod îngrijorător, multe companii se pregătesc deja pentru perioade mai dificile în viitor, în special printr-o reducere acerbă a locurilor de muncă”, a mai spus Williamson.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii