FacebookTwitterLinkedIn

Elanul din spatele redresării industriei de construcții a început să se stingă treptat în august, conform unui sondaj publicat vineri care arată o altă scădere accentuată a ocupării forței de muncă, informează Reuters.

Indicele managerilor de achiziții pentru construcții a scăzut la 54,6, față de 58,1 înregistrat în iulie, numărul fiind departe de toate previziunile dintr-un sondaj Reuters care a indica o îmbunătățire la 58,5.

În august, sectorul ingineriei civile s-a contractat din nou, în timp ce creșterea pentru sectorul de construcții și cel comercial a încetinit. Firmele de construcții și-au redus locurile de muncă pentru a 17-a lună consecutivă, deși la un ritm mai lent decât în iulie.

Tim Moore, director economic al IHS Markit, o companie furnizoare de informații cu sediul la Londra, a declarat “Cele mai recente date PMI (Purchasing Managers’ Index) au semnalat un eșec pentru sectorul construcțiilor din Marea Britanie, deoarece viteza de redresare a pierdut impulsul pentru prima dată de la începutul fazei de redeschidere în luna mai”.

„Motivul principal al încetinirii creșterii totale a producției de construcții a fost un grad redus de recuperare a proiectelor întârziate și lipsa ulterioară de noi lucrări pentru înlocuirea contractelor finalizate în august”, a mai adăugat Moore.