FacebookTwitterLinkedIn

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a recunoscut faptul că decizia guvernului de a impune purtarea măștii de protecție în școli a fost inspirată din mișcarea „sensibilă” a Scoției, informează The Telegraph. Scoția impune purtarea măștii de protecție în zonele comune.

În timpul unei vizite la o școală din Midlands, premierul a declarat că schimbarea orientărilor inițiale nu va afecta decât câteva școli, din zone îndepărtate, în special școli din zonele de focare.

Luarea acestei decizii vine după ce anularea purtării măștilor în școli fusese deja atacată de membrii partidului Conservator.

Charles Walker, vicepreședinte al comitetului de consultanță din partidul Conservator, a declarat „Lucrurile par să se schimbe zilnic, iar acum există îngrijorarea că tind să se schimbe la aproximativ trei zile după ce Nicola Sturgeon (primul ministru al Scoției) a luat o decizie”.

“Am crezut că suntem Marea Britanie, am considerat că primul ministru este cel mai puternic politician din țară. Am crezut că avem mari oameni de știință care ar trebui să fie ascultați – dar nimic nu pare să mai conteze”, a mai adăugat Walker.