Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Marea Britanie: Numărul raportat al deceselor de COVID-19 ar putea fi supraestimat

Doi oameni de ştiinţă britanici au pus la îndoială modul în care agenţia guvernamentală responsabilă cu gestionarea epidemiilor (Public Health England) raportează decesele de COVID, susținând că cifrele zilnice ar putea include persoane care au murit de fapt din alte cauze și de aceea bilanțul ar putea să pară mai ridicat în Anglia decât în alte părţi ale regatului (Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord), informează Digi24.
 aboneaza-te
Marea Britanie

Potrivit lui Yoon Loke, de la UEA (University of East Anglia), şi lui Carl Heneghan, de la Oxford, Public Health England verifică notificările de decese într-o bază de date cu rezultate de teste pozitive, astfel încât o persoană decedată după ce a avut un test pozitiv poate fi înregistrată ca fiind decedată din cauza virusului. Cu alte cuvinte, „un pacient care a fost testat pozitiv, dar a fost tratat cu succes şi a plecat din spital va fi considerat mort de COVID chiar dacă suferă un atac de cord sau este călcat de autobuz peste trei luni”, notează autorii studiului intitulat „De ce nimeni nu se poate vindeca niciodată de COVID-19 în Anglia – o anomalie statistică”, relatează Agerpres.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a ordonat o examinare a modului de raportare a deceselor de COVID-19 în Anglia, au relatat vineri agențiile AFP şi Reuters.

Ministrul sănătăţii a cerut PHE să procedeze la o examinare urgentă a modului de raportare a statisticilor deceselor, pentru a aduce mai multă claritate cu privire la decesele legate de COVID-19.

Marea Britanie este ţara europeană cel mai grav afectată de coronavirusul de tip nou, cu un bilanţ oficial al morţilor de peste 45.000.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii