Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

News |
|

Marea Britanie: Lipsa măcelarilor duce la sacrificarea în masă a porcinelor

Specialiștii care activează în sectorul agricol din Marea Britanie avertizează că sute de mii de porci ar putea ajunge în situația în care vor trebui să fie sacrificați în următoarele săptămâni, dacă Guvernul de la Londra nu va elibera vize care să permită intrarea în țară a mai multor măcelari.
Group,Of,Butchers,Works,In,A,Slaughterhouse,And,Cuts,Freshly

Lizzie Wilson de la National Pig Association (NPA) a explicat că, din cauza deficitului de măcelari, procesatorii de carne operează în prezent la 25% din capacitate. În consecință, mulți porci ajunși la maturitate și care ar fi gata pentru procesare sunt blocați la ferme, creând probleme legate de bunăstarea animalelor, transmite Reuters.

„Sunt aproximativ 120.000 de porci care stau în prezent la ferme și care ar fi trebuit deja să fie sacrificați, procesați, incluși în lanțul de aprovizionare cu alimente și mâncași până acum”, a punctat Lizzie Wilson. „Am ajuns la un punct în care spunem guvernului că dacă nu vom prim ajutor în curând vom fi nevoiți să sacrificăm porcii la fermă pentru că asta este singura noastră opțiune acum”, a explicat Lizzie Wilson, adăugând că unii producători au purtat deja această discuție.

La rândul său, Minette Batters, președintele sindicatului agricol National Farmers Union, a spus că sacrificarea a până la 150.000 de porci este „o posibilitate în următoarele sapte-zece zile”. „Nu cred că cineva vrea să fie responsabil pentru sacrificarea în masă a unor animale sănătoase. Nu cred că acest lucru s-a întâmplat până acum la nivel global și nu se poate întâmpla acum”, a declarat Minette Batters pentru BBC, explicând că vrea să aibă o întâlnire în regim de urgență cu ministrul de Interne, Priti Patel și ministrul responsabil pentru Imigrație, Kevin Foster.

Lipsa acută de măcelari și lucrători în abatoare, cu care se confruntă industria de procesare a cărnii din Marea Britanie, a fost agravată de COVID-19 și politica privind imigrația după Brexit, care a restricționat afluxul de muncitori din Europa de Est.

Guvernul de la Londra a anunțat duminică un plan care prevede eliberarea de vize temporare pentru 5.000 de șoferi de camion din străinătate și alte 5.500 de vize pentru muncitorii din sectorul cărnii de pasăre, dar nu a oferit indicii că scheme similare vor fi introduse și pentru alte sectoare.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii