Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Marea Britanie intră în carantină. A depăşit pragul de 1 milion de contaminări cu virusul COVID-19

Boris Johnson a anunţat o nouă perioadă de carantină pentru Anglia.  
Boris Johnson

 

Autorităţile au confirmat sâmbătă, 31 octombrie, că Marea Britanie a depăşit pragul de 1 milion de contaminări cu SARS-CoV-2. Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie, scrie news.ro.

Între 31 ianuarie şi 31 octombrie 2020, au fost 1.011.660 de oameni care au avut un rezultat pozitiv confirmat la test”, a transmis Guvernul.

Faţă de ziua precedentă, sâmbătă au fost anunţate 21.915 cazuri, iar bilanţul deceselor asociate a crescut cu 326, la peste 46.640.

Chris Whitty, şeful serviciului sanitar englez, a prezentat cele mai recente date şi a precizat că lucrurile se înrăutăţesc în întreaga ţară şi că răspândirea SARS-CoV-2 este „extrem de rapidă”.

Dacă nu facem nimic, rezultatul inevitabil va fi că cifrele vor creşte şi, în final, vor depăşi vârful pe care l-am avut în primăvara acestui an. Avem acum câteva spitale cu mai mulţi pacienţi diagnosticaţi decât am avut în primăvară”, a explicat el.

Vreau să mulţumesc milioanelor de oameni care au respectat aceste măsuri atâta timp. Trebuie să fim umili în faţa naturii. Virusul se răspândeşte mai repede decât în cel mai rău scenariu al nostru”, a completat premierul şi i-a sfătuit pe oameni să încerce pe cât posibil să îşi limiteze viaţa socială.

Acum este momentul să luăm atitudine pentru că nu există alternativă”, a mai spus el, precizând că englezii „trebuie să stea acasă” începând de joi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii