Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Marea Britanie interzice instalarea noului kit Huawei 5G din septembrie 2021

Companiile britanice de telecomunicații nu trebuie să instaleze un nou kit Huawei 5G după septembrie 2021, a anunțat luni guvernul.  
huawei 5g

Această decizie face parte din planul de eliminare a echipamentelor firmei chineze din rețelele mobile de mare viteză, relatează Reuters.

Marea Britanie a ordonat deja eliminarea tuturor echipamentelor Huawei din rețeaua sa 5G până la sfârșitul anului 2027, în conformitate cu aliații serviciilor de informații, inclusiv Statele Unite, care spun că firma prezintă riscuri de securitate.

China a criticat această decizie, în timp ce Huawei a declarat săptămâna trecută că este dezamăgită că Marea Britanie încearcă să o excludă de la lansarea 5G după publicarea noilor legi care prevăd amezi de 100.000 de lire sterline pentru firmele care încalcă interdicția.

„Îmi propun o cale clară pentru eliminarea completă a furnizorilor cu risc ridicat din rețelele noastre 5G”, a declarat ministrul digital Oliver Dowden într-un comunicat.

Guvernul a anunțat, de asemenea, o nouă strategie de diversificare a lanțului de aprovizionare 5G, constând dintr-o investiție inițială de 250 de milioane de lire sterline, studii în colaborare cu firma japoneză NEC și înființarea de noi facilități de cercetare.

Marea Britanie a interzis deja cumpărarea noului kit Huawei 5G după sfârșitul anului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii