FacebookTwitterLinkedIn

Interzicerea kitului mobil al Huawei nu înseamnă că Marea Britanie va avea internet mai slab, informează profesioniștii IT după avertizările gigantului tehnologic chinez, conform The Telegraph.

Într-un sondaj dezvoltat de specialiștii IT de la Charteres Institute, se arată că peste 3.000 de respondenți au spus că nu consideră că afirmația Huawei potrivit căreia decizia Regatului Unit de a o bloca din rețelele de telecomunicații și de bandă largă ar fi dăunătoare pentru țară. Aproximativ 20% dintre respondenți au fost indeciși.

Majoritatea profesioniștilor din domeniul IT au declarat că eliminarea kitului Huawei va face Marea Britanie mai sigură, în timp ce alții au spus că obiectivul de eliminare a kitului până în 2027 este posibil.

Luna trecută, guvernul a luat o decizie periculoasă, împiedicând compania Huawei să ofere un kit pentru rețelele britanice 5G și le-a cerut celorlalți operatori de telecomunicații să renunțe la echipamentele 5G existente în rețele.

Această mișcare a stârnit o reacție negativă din partea companiei chineze Huawei. Ed Brewster, purtătorul de cuvânt al Huawei în UK, crede că această decizie a guvernului va afecta puterea de inovare din Marea Britanie.

„În loc să facem un pas înainte, Guvernul ne ține pe loc și îndeamnă compania să reconsidere situația”, a spus el. Următorul pas pe care l-ar putea face cei de la Huawei ar fi să „amenință să mute Marea Britanie pe banda digitală lentă”, adaugă Brewster.