FacebookTwitterLinkedIn

Două dintre cele mai mari companii din Marea Britanie au anunțat joi că vor recurge la 5.000 de disponibilizări, afirmând că este puțin probabil pentru clienții lor să se reîntoarcă la vechile obiceiuri de cumpărare după criza coronavirus care a afectat sectorul de retail, informează Reuters.

Lanțurile de magazine de frumusețe și sănătate Boots deținute de Walgreens Boots Alliance au decis să concedieze 4.000 de angajați și să închidă 48 de magazine de optică medicală după ce numărul cumpărătorilor a scăzut cu 85% în aprilie, pe timpul perioadei de izolare.

John Lewis, magazinul preferat al celor din centrul Angliei, va închide 8 sedii, disponibilizând astfel 1.300 de angajați după ce a prezis că vânzările online vor reprezenta 70% din vânzările totale de anul acesta.

Marea Britanie, cea de-a șasea cea mai mare economie a lumii, a scăzut cu 25% în martie și aprilie și e pe cale să se îndrepte către cea mai mare recesiune din ultimii 300 de ani, dat fiind faptul că rata șomajului e în creștere.

Comercianții de retail din Marea Britanie, care se confruntă deja cu probleme financiare din cauza chiriilor mari, a impozitelor și competiției online, au fost afectați sever în timpul pandemiei și chiar și în prezent cumpărătorii se tem să mai intre în magazine, alegând cumpărăturile online.