FacebookTwitterLinkedIn

În acest sens, oficialii mai multor fabrici au purtat unele discuții cu Executivul în ceea ce privește opțiunile cu privire la modul în care întreprinderile ar putea colabora cu închisorile în vederea ocupării posturilor vacante, notează BBC.

Tony Goodger, reprezentantul Asociației Furnizorilor Independenți de Carne, a explicat că organizația va contacta membri care au nevoie de personal și vor colabora cu Ministerul Justiției pentru a-i pune în legătura cu penitenciarele, în încercarea de a recruta persoane care urmează să părăsească închisoarea sau actualii deținuți.

Mai mult, Goodger a punctat că unii membri au angajat deja deținuți pe ROTL și au ajuns la concluzia că „sunt muncitori și dispuși să învețe”. ROTL este un program de eliberare temporară pe care deținuții din închisorile deschise îl folosesc pentru a dobândi experiența profesională pentru a-i ajuta în tranziția lor înapoi în comunitate.

Asociația Furnizorilor Independenți de Carne a declarat pentru BBC că industria cărnii are în prezent aproximativ 14.000 de locuri de muncă vacante. Potrivit Asociației, Covid, Brexit și percepțiile asupra carierei au provocat o „criză de recrutare”.