Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Marea Britanie: Criză de personal în restaurante

După Brexit, trei carantine și o pauză de cinci luni pe care sectorul HoReCa a fost forțat să o ia, multe restaurante și baruri din Marea Britanie nu-și pot relua activitățile de servire la interior din cauza lipsei de personal.
London,,United,Kingdom,-,26,April,,2015:,Typical,British,Pub

Potrivit reprezentanților din zona HoReCa, la acest moment, există un real deficit de chefi, ospătari și barmani pentru o gamă largă de restaurante, de la cele de tip fast-food până la cele de lux, iar oficialii din industrie și firmele de recrutare spun că oamenii cu experiență au plecat în căutarea altor locuri de muncă, transmite Bloomberg.

„Pur și simplu nu mai există angajați cu experiență”, spune David Moore, patronul restaurantului Pied a Terre, cel mai vechi restaurant londonez din catalogul Michelin. Potrivit acestuia, industria se confruntă cu un „deficit uriaș și foarte serios de mână de lucru calificată”.

Aceasta este o problemă serioasă pentru economia britanică și una care ar putea amâna revenirea după cea mai gravă recesiune din ultimele decenii sau care ar putea declanșa presiuni inflaționiste care încep deja să îi îngrijoreze pe investitori. Acest trend a început deja să afecteze SUA, determinând lanțuri mari de restaurante, precum McDonald’s Corp. și Chipolte Mexican Grill Inc. să majoreze salariile pentru angajații lor.

În Marea Britanie, companiile din domeniul ospitalității se numără printre cele mai grav lovite de restricțiile care au dus la închiderea localurilor și au obligat angajații lor să recurgă la programele guvernamentale de subvenționare a salariilor.

În pofida ajutorului guvernamental, industria a pierdut 330.000 de angajați în perioada pandemiei, susține Kate Nicholls, directorul grupului de lobby UKHospitality. Aproximativ 20% din totalul restaurantelor și 10% din cel al hotelurilor s-au închis definitiv, iar mulți angajați se vor confrunta cu programe de lucru prelungite, salarii reduse și căutarea de lucru în alt sector.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii