Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Sănătate |
|

Marea Britanie: Cercetătorii au demarat cel mai mare studiu clinic din lume al unui test de sânge capabil să depisteze peste 50 de tipuri de cancer

Reprezentanții Serviciului Naţional pentru Sănătate (NHS) din Marea Britanie au anunțat că instituția a început luni cel mai mare studiu clinic din lume pentru testul de sânge Galleri al companiei Grail, care poate fi utilizat pentru a depista peste 50 de tipuri de cancer înainte de apariţia simptomelor.
Young,Attractive,Female,Scientist,In,Protective,Glasses,And,Gloves,Dropping

În acest sens, NHS a recrutat deja 140.000 de voluntari în Anglia, pentru a stabili eficacitatea testului, în cadrul unui studiu clinic de control randomizat, transmite Reuters.

„Trebuie să studiem cu atenţie testul Galleri, pentru a vedea dacă poate reduce semnificativ numărul cancerelor diagnosticate în stadii târzii”, a declarat Peter Sasieni, profesor specializat în prevenirea cancerului la King’s College London.

„Testul ar putea schimba jocul în depistarea precoce a cancerului şi suntem nerăbdători să efectuăm această cercetare importantă”, a mai adăugat Sasieni.

Testul Galleri evaluează ADN-ul din sângele pacientului pentru a determina dacă o parte din acesta provine din celule canceroase.

Cancerele pulmonare, de colon, prostată şi mamare reprezintă 45% din decesele provocate de afecţiunile oncologice din Marea Britanie, potrivit NHS.

Compania americană de ştiinţă a vieţii Illumina a anunţat luna trecută că a finalizat preluarea Grail, pentru 7,1 miliarde de dolari. Potrivit oficialilor Illumina, Grail îşi va desfăşura activitatea separat de afacerile sale actuale.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii