FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul britanic de Interne Priti Patel a anunțat ieri noi reguli, care impun ca toți cei care vor călători spre Marea Britanie din 8 iunie să intre în carantină timp de 2 săptămâni. Măsura va distruge industria aeriană, au declarat companiile aeriene, conform Reuters.

Perioada de auto-izolare pentru călători va fi de 14 zile, iar aceștia vor trebui să spună exact unde vor locui pe perioada carantinei.

Patel a declarat într-o conferință de presă: “Acum că am trecut deja de vârful epidemiei, trebuie să ne luăm măsuri pentru a ne proteja de cazuri noi care ar putea declanșa resuscitarea acestei boli critice”, conform Reuters.

Cei care nu vor respecta perioada de carantinare în Anglia vor primi o amendă de 1.000 de lire sterline. Verificările vor fi efectuate de funcționarii de sănătate și frontieră. Cu toate acestea, perioada de auto-izolare nu va fi valabilă pentru călătorii veniți din Irlanda, personalul medical, șoferi de marfă sau muncitorii sezonieri din agricultură.

Grant Shapps, ministrul Transporturilor, a sugerat ca guvernul să negocieze o relaxare a acestor restricții pentru călătorii care vin din țări cu rate mici de infecție cu coronavirus.

Adam Marshall, directorul general al Camerei de Comerț a Marii Britanii, a declarat Această abordare va dăuna afacerilor internaționale și va diminua încrederea investitorilor într-un moment când e vital ca Marea Britanie să demonstreze că poate redeschide business-urile în siguranță”.

Printre cei care critică noile măsuri se află șefii companiilor aeriene, dar și primul ministru Boris Johnson. Partidul laburist, de opoziție, susține implementarea noilor reguli, dar declară că planul guvernului pentru cei care sosesc în Marea Britanie “nu reprezintă o urgență și este lipsit de claritate și coerență ”.