Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Marea Britanie anunță un plan de relansare post-Covid de 30 de miliarde de lire 

Marea Britanie va implementa noi măsuri de relansare post-Covid în valoare de 30 de miliarde de lire sterline, a anunțat Ministrul de Finanţe, Rishi Sunak.  
 aboneaza-te
Marea Britanie

Acest plan include o reducere a cotei de TVA pentru anumite sectoare, subvenţii pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice locuinţelor şi ajutoare pentru angajarea tinerilor, transmite Agerpres via AFP.

Angajatorii vor primi 1.000 de lire sterline pentru fiecare angajat care revine la locul de muncă după ce schema de şomaj temporar va expira la finele lunii octombrie.

Dacă în prezent peste nouă milioane de locuri de muncă sunt prinse în schema de şomaj temporar, atunci costul bonusurilor ar putea fi de nouă miliarde de lire sterline.

De asemenea, Marea Britanie va reduce TVA-ul de la 20% până la 5% în domeniul turismului pe o perioadă de 6 luni. Această măsură reprezintă un efort de patru miliarde de lire sterline. 

Totodată, cei care vor lua masa în oraș în primele trei zile ale săptămânii vor avea un discount de până la 10 lire sterline fiecare, sumă care va fi plătită de guvern.

Statul a mai anunțat și anularea temporară a taxei pentru achiziţionarea de proprietăţi imobiliare cu o valoare de până la 500.000 de lire sterline.

FMI a prognozat o scădere de peste 10% a economiei Marii Britanii, o contracţie mai severă decât cea din SUA şi Germania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii