Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Marcel Vela anunță noi măsuri: Prețurile la energie electrică, salubritate și carburanți nu pot fi majorate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat adoptarea unei noi Ordonanțe militare, care prevede, printre altele, plafonarea prețurilor la energie electrică, servicii de salubritate și carburanți.
 aboneaza-te
Marcel Vela

Astfel, ministrul de Interne a anunțat adoptarea unei noi Ordonanțe militare, care a fost deja supusă aprobării președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban.

Ministrul de Interne a precizat că prețurile la energie electrică, servicii de salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei Ordonanțe Militare (29.03.2020).

”Am decis ca, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgenţă, preţurile la gaze, apă, salubritate, carburanţi, energie termică şi electrică nu pot fi majorate peste nivelul de azi, la data emiterii prezentei ordonanţe militare. Preţurile pot doar să scadă, în funcţie de cerere sau ofertă”, a declarat ministrul de Interne

Marcel Vela a mai anunțat faptul că măsurile de izolare pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani vor fi mai permisive, dacă au nevoi medicale sau dacă trebuie să iasă din case pentru a-și îngriji animalele.

„Sunt câteva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat și unele zone pe care le-am îmbunătățit ca administrare și gestionare. Am permis deplasarea în afara locuinței persoanelor peste 65 de ani și în intervalul orar 20-21 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru ieșirile în acest interval orar nu este nevoie de declarații”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Tot pentru persoanele peste 65 de ani, Vela a venit cu anumite clarificări privind condițiile în care pot fi ajutate de operatori economici.

De asemenea, persoanele peste 65 de ani, care merg la proceduri medicale, tratamente oncologice sau dializă, au voie să iasă din casă pe toată durata zilei, nu numai în intervalul orar 11-13, cum era prevăzut în Ordonanța Militară nr. 3.

Ministrul Afacerilor Interne a adăugat că Ordonanţa Militară prevede că persoanele care încalcă regulile izolării vor intra în carantină cu condiţia în care vor suporta obligatoriu toate cheltuielile.

”Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, identificaţi şi verificaţi ca atare, dacă încalcă regulile izolării intră direct în carantină cu condiţia în care obligatoriu vor suporta toate cheltuielile”, a spus Vela.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii