FacebookTwitterLinkedIn

Marcel Mariş, proprietarul producătorului de mezeluri Selmont din Baia Mare, este mereu pe fugă şi rar îl găseşti la sediul companiei pe care o conduce. Atunci când ajunge la birou are ceva „important şi urgent“ de făcut. Încearcă, pe cât posibil, să fie eficient, tocmai de aceea nu-i place să fie asaltat cu rugăminţi şi să i se reamintească odată ce a acceptat sau a refuzat să facă.

Mariş este proprietarul unei reţele de magazine unde comercializează cele 21 de produse marca proprie. Mezelurile Selmont sunt distribuite în Nordul Transilvaniei, în Maramureş, Satu Mare, Bihor, Arad, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Sălaj. În fiecare dintre cele şapte judeţe, Selmont deţine o cotă de piaţă cuprinsă între 30% şi 40%. Aşa cum era de aşteptat, producătorul este cel mai cunoscut în rândul consumatorilor din Maramureş, unde îşi are şi sediul central.

Aici, brandul Selmont este mult mai vizibil şi datorită restaurantului de 365 de metri pătraţi pe care Mariş îl deţine. Amplasată central, chiar lângă Palatul Justiţiei, unitatea a fost deschisă în urmă cu peste şase ani şi este „cartea de vizită“ a busi-ness-urilor lui Mariş şi locul său preferat de întâlnire, de discuţii şi negocieri.

Compania pe care o conduce a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa zece milioane de euro. Până în prezent, Mariş a investit între patru şi cinci milioane de euro în retehnologizarea fabricii de preparate de carne pe care o deţine în Baia Mare şi în amenajarea platformei de un hectar pe care îşi desfăşoară activitatea de producţie. Omul de afaceri conduce un Audi S8 şi un Lexus. El are un portofoliu rezidenţial mai mic de zece case, pe care nu le-a achiziţionat în scopuri speculative.