Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Marcel Butuza – 500 Miliardari Ediţia 2011

Marcel Butuza.jpg
Nume: Marcel Butuza Avere: 23-24 de milioane de euro Varsta: 46 de ani Resedinta: Brașov Domeniu/Companie: Construcții, transporturi, logistică, imobiliare  

Marcel Butuza este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Braşov. Dacă unii antreprenori cu lucrări în domeniul infrastructurii sunt supranumiţi „regi ai asfaltului“, în Braşov, Butuza e cunoscut sub denumirea de „Prinţul asfaltului“. Omul de afaceri s-a ales cu această poreclă în urma nenumăratelor contracte de construcţie, întreţinere şi deszăpezire a drumurilor, pe care le-a semnat cu Primăria municipiului Braşov. De altfel, apropierea dintre Butuza şi primarul Braşovului, George Scripcaru, este deseori subiectul preferat al ziarelor din regiune.

Iarna trecută, Butuza a câştigat şi lucrările de amenajare a domeniului schiabil din Poiana Braşov, lucrare ce va fi finanţată de Ministerul Dezvoltării şi Turismului, condus de Elena Udrea. Potrivit presei braşovene, miliardarul Marcel Butuza a demarat recent construcţiile la un heliport, care va fi folosit pentru elicopterele personale. Acesta va avea 20 de metri lungime şi 30 lăţime. Butuza a negat însă informaţiile.

Cea mai importantă firmă a lui Butuza este Vectra Service, care a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 49,5 milioane de euro şi un profit net de 1,25 milioane de euro, în scădere cu 27% faţă de 2009. Anul trecut, Butuza a câştigat un contract de 10 milioane de euro pentru construcţia unei porţiuni de 2,7 kilometri a centurii Sibiu. Durata de implementare a contractului este de 14 luni de la data începerii lucrărilor. Un alt proiect al antreprenorului este centura Timişoarei, care a atras investiţii de 18 milioane de euro, împărţite între firma lui Butuza şi Romstrade, controlată de Nelu Iordache.

Recent, Marcel Butuza a început construcţia unei clinici private specializate pe oncologie şi cardiologie, în judeţul Braşov. Omul de afaceri este pasionat de offroad şi nu ratează nicio ocazie de a concura alături de echipa sa, Vectra Racing, în competiţii precum Dakar.

Vezi care era averea lui Marcel Butuza în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii