Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

IT |
|

Marcel Borodi – 500 Miliardari Ediția 2011

Marcel Borodi.jpg
Nume: Marcel Borodi Avere: 9-10 milioane de euro Varsta: 49 de ani Resedinta: Cluj Domeniu/Companie: IT

Furnizorul de servicii informatice Brinel, pe care Marcel Borodi îl conduce din 1991 (când a înfiinţat compania împreună cu soţia sa, Sorina Borodi), a reluat în acest an angajările, după ce în 2010 a restructurat grupul de firme, pe fondul rezultatelor sub aşteptări obţinute. Anul trecut, firma Brinel PC Prod, cu principal domeniu de activitate fabricarea calculatoarelor şi a echipamentelor electronice, a fost închisă, angajaţii săi fiind redistribuiţi, doar o mică parte dintre ei fiind daţi afară.

În prezent, omul de afaceri este deschis să angajeze tineri absolvenţi şi chiar studenţi la facultăţi de profil, dar fără experienţă în IT. Brinel are în derulare un contract cu Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca pentru realizarea unui portal de e-learning dedicat studenţilor şi profesorilor. Compania Brinel, care a realizat o cifră de afaceri de circa 18 milioane de euro anul trecut, în scădere considerabilă de la 26 de milioane de euro în 2009 (rezultate similare anului 2008), are în prezent tot mai multe solicitări din partea clienţilor existenţi, dar şi a altora noi.

Marcel Borodi, care este acum interesat de consolidarea businessului, dar şi de extinderea pe piaţă, este interesat inclusiv de achiziţionarea unor companii mai mici cu afaceri în domenii conexe. Compania colaborează cu nume importante din IT, precum HP, Microsoft, Cisco, IBM, Oracle, Intel, iar din portofoliul de clienţi fac parte companiile MOL, Ursus, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Lek, Terapia Ranbaxy, Aviva, UPC, GSK. Firmele din grupul Brinel îşi desfăşoara activitatea în Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara, Sibiu şi Oradea.

Marcel Borodi vrea să se implice în cariera studenţilor de la facultăţile tehnice din Cluj-Napoca, de aceea el a anunţat, în cadrul evenimentului Academia Forbes, care a avut loc în această primăvară la Universitatea „Babeș-Bolyai“, că oferă internship-uri în cadrul companiilor sale. Omul de afaceri este interesat de lectură şi îşi petrece mare parte din timpul liber în natură, fiind pasionat de drumeţii.

Vezi care era averea lui Marcel Borodi în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii