Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Marcel Bărbuţ

Marcel Barbut.jpg
Avere: 33-35 milioane de euro Vârstă: 54 de ani Reşedinţa: Bihor Domeniu: Materiale de construcţii

A refuzat în ultimii ani nenumărate oferte de a vinde businessul pe care îl conduce, dar inevitabilul se va produce cândva, spune proprietarul companiei Adeplast, Marcel Bărbuţ. Însă nu anul acesta, nici celălalt. Omul de afaceri este de părere că Adeplast poate creşte în continuare şi va obţine, astfel, un preţ la care râvneşte. „O să vând garantat, dar mai întâi vreau să duc firma la maturitate. Vreau să ajung la 18 ani de activitate şi cred că în 2013 e timpul să mă retrag. Am o strategie pe care o urmez zi de zi“, spune Bărbuţ. Afaceristul visează chiar la momentele de relaxare de după o posibilă tranzacţie. Susţine că, în prezent, nu are timp să cheltuiască banii câştigaţi, dar după ce va lăsa afacerile, cu siguranţă i se vor ivi oportunităţi. „După ce voi vinde Adeplast, mă văd cumpărând un hotel în Turcia sau, de ce nu, chiar în Egipt. Eu ştiu că un hotel bun ajunge să coste circa 30 milioane de euro. Cred că îmi voi permite acest lux“, adaugă orădeanul.

Pentru Adeplast, anul 2009 a fost mai bun ca 2008. Antreprenorul susţine că nu a resimţit criza precum alţi investitori, ba chiar a înregistrat o creştere de două procente a businessului comparativ cu anul precedent. „Promoţiile pe care le-am făcut la produsele noastre au fost o carte câştigătoare. Clienţii au apreciat acest lucru, au fost mulţumiţi, iar banii nu au întârziat să apară“, mai spune proprietarul Adeplast.

În plus, pentru a-şi creşte profitul, în 2009 compania pe care o conduce a angajat noi specialişti în vânzări. Bărbuţ a crescut astfel acest departament de la 4 la 18 persoane şi spune că intenţionează, anul acesta, să angajeze câte un om pentru fiecare oraş în parte. Sigur pe el, afaceristul orădean susţine că va ajunge numărul unu în domeniu şi vrea să vândă compania pe care o conduce la un preţ adevărat și nu influențat de criza economică şi financiară.

„Cred că pot obţine o sumă frumuşică pe Adeplast. În 2013 vreau să vând la 120-130 milioane de euro“,  spune el. Până îşi  va duce la bun sfârşit planurile, Marcel Bărbuţ are de gând să ridice o nouă fabrică de vopsele în Moldova. Spune că banii nu vor fi o problemă.

În perspectivă, omul de afaceri bihorean vizează creşterea vânzărilor Adeplast în afara graniţelor, dar, totodată, şi listarea la bursă.

Dacă în privinţa exporturilor Bărbuţ susţine că lucrurile au început deja să se mişte, listarea la bursă încă îi dă bătăi de cap. „În momentul de faţă, vindem bine în Republica Moldova, Ungaria şi Cehia. În ceea ce priveşte listarea, aşteptăm să se încheie auditul şi vom vedea ce va fi“, mai spune omul de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii